*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian skrur opp gebyrene for mange

Nå kan gebyrene for å fly med Norwegian bli dyrere for deg. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Men for noen blir det billigere.

Norwegian har fra og med mandag innført en ny, prosentbasert kredittkortbetaling på 1,99 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Tidligere har de hatt et fastbeløp på 40 kroner uansett pris på billettene.

- Det er nye bestemmelser som har gjort at vi må innføre en ny prosentsats, sier Norwegian til Nettavisen.

Endringen til prosentbasert sats er gjort for å følge bestemmelsen i «Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler (angrerettloven) (gjennomføring av direktiv 2011/83/EU om forbrukerrettigheter)». De relevante bestemmelser ble lov i juni 2014, skriver Norwegian i en mail til Nettavisen.

Endringen gjør at for alle som handler med kredittkort for en sum under 1950 kroner vil tjene på ordningen. Derimot vil alle som handler for mer enn denne summen tape på den nye ordningen.

- Ja, det stemmer at de som betaler over 1950 kroner vil betale mer enn det såkalte flate beløpet vi hadde før, men for flertallet av kundene våre som bruker kredittkort når de betaler, vil dette lønne seg, da de kjøper reiser for mindre beløp. Men vi synes jo så klart at det aller beste er at våre kunder velger betalingsmåter som er gratis i stedet, sier Astrid Mannion, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian til Nettavisen.

Norwegians kunder har fortsatt mulighet til å velge betalingsmåter som er gratis ved å betale reisen sin med kredittkort fra Bank Norwegian eller debetkort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag