NA24.no

Norwegian tar trolig over tronen som skandinavias største flyselskap  allerede i sommer.
Norwegian tar trolig over tronen som skandinavias største flyselskap  allerede i sommer. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)

Norwegian snart større enn SAS

Norwegian kan i løpet av de nærmeste månedene vise til høyere passasjertall enn SAS, hvis den nåværende utviklingen fortsetter. Det gjør Norwegian større enn SAS, viser en oversikt fra Aftenposten.

SAS ble stiftet i 1946 og kan for første gang bli forbigått i sitt eget hjemmemarked, skriver Aftenposten.

– Det gjør oss ingenting. Det å være størst er et fenomen som det bare er dere i pressen som er opptatt av. Det viktigste for oss er at vi blir varig lønnsomme, så kommer hensynet til videre vekst, sier konserndirektør Eivind Roald i SAS.

Heller ikke i Norwegian er dette noe tema, skal vi tro kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

– Vi har ikke engang tenkt på noen markering av det, sier hun.

Ifølge Aftenposten må det skje noe helt uforutsett om ikke Norwegian skal gå forbi SAS. Med den nåværende passasjerutviklingen er det heller ikke noe som tyder på tilbakeslag. Faktisk kan Norwegian allerede senere i sommer vise til høyere passasjertall for en enkelt måned enn SAS, skriver avisen.

I mai var avstanden mellom de to selskapene på 50.000 passasjerer.

Roald i SAS viser til at SAS' mål er å være et skandinavisk selskap med skandinaviske ansatte, og at tilbudet skal være best for skandinaviske reisende. Norwegian satser på sin side globalt, påpeker han. Det viser også Skånvik til.

– Det å bli større enn SAS er nok en artig milepæl for noen her i Skandinavia, men det hjelper oss veldig lite i den internasjonale konkurransen, sier hun.

Mesteparten av Norwegians vekst har kommet utenfor Skandinavia, og selskapet er i ferd med å bli en stor aktør i Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere