NA24.no

Norwegian sparker svensker

Sist oppdatert:
Flyselskapet sier opp piloter i Sverige.

Det svenske nettstedet e24.se melder at flyselskapet Norwegian går løs med sparekniven etter at de kjøpte Fly Nordic av Finnair i fjor.

NA24 – din næringslivsavis

Flyselskapet har tidligere meldt om oppsigelser av kontoransatte for å få ut synergieffekter, samtidig ble antall fly i Fly Nordic sin flåte redusert og byttet ut fra MD-80 maskiner til Boeing 737. Dette er de flyene som Norwegian la inn en giantordre på i fjor.

Norwegian skal kutte 30 av totalt 100 piloter i det svenske markedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Vi har for mange piloter ettersom vi har redusert antall fly fra ti til seks i sammenheng med utfasingen av våre MD-maskiner, sier informasjonsansvarlig Åsa Larsson til det svenske nettstedet.

Men det er også nedgang i antall charterreiser, som kommer som en følge av konjunkturnedgangen.

- Vi har ikke fått noen bookinger fra reisebyråene, men det er også et strategisk valg fra oss om å ikke satse på charter før sommeren. Istedet fokuserer vi på å gjøre den normale trafikken mer effektiv noe som gjør at vi har mulighet for å starte linjer til nye destinasjoner, sier Larsson til nettstedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere