NA24.no

Norwegian spiser av SAS

Sist oppdatert:
- SAS må ta Norwegian på alvor hvis de skal få selskapet på rett kurs, sier First Securities-analytiker. Petter Jansen er enig.

- SAS har selv skylden for den situasjonene de er havnet i og kan bare rette den opp med å stoppe kundeflommen til konkurrenten Norwegian, sier SAS-analytiker Hans Erik Jakobsen i meglerhuset First Securities til NA24.

- Ja, vi har skylden selv. Konkurrenten Norwegian kunne ikke fått en bedre markedsføring enn det de fikk under den siste streiken, dessverre. Dette hadde de aldri klart med egne finansielle krefter, sier SAS Braathens-sjef Petter Jansen til NA24.

Nesten som forventet
SAS la frem tallene for første kvartal torsdag. Jakobsen sier selskapet leverer nesten som forventet i forhold til estimatene.

- Vi hadde ventet minus 1 milliard men det ble drøye 1,3 milliarder i resultat før skatt, sier Jakobsen.

Petter Jansen sier selskapet skal gå i pluss i løpet av året, og lover et sterkt andre kvartal. Firsts analytiker sier at første kvartal alltid er en hemsko for det nordiske flyselskapet.

- Resultatet skyldes mange ulike faktorer. Streiken, høye flybensinpriser og at påsken kom veldig sent, sammen med oljeprisen som SAS-sjefen Jörgen Lindegaard selv uttalte i morges, sier Jakobsen.

Lindegaard uttalte at ekstrautgiftene i første kvartal beløper seg til 500 millioner svenske kroner for den høye oljeprisen, og at SAS har bare fått en kompensasjon på 200-300 millioner gjennom passasjerene. Målet er å dekke inn alt gjennom kundene.

- Oljeprisen påvirker selvsagt tallene veldig, men det kan ikke regnes som en uventet faktor, sier Jakobsen.

Sultne Norwegian
First-analytikeren mener SAS blir blandet mottatt i markedet, men sier det straks må stoppe kundeflommen til Norwegian.

- Det aller viktigste målet for SAS i fremtiden er hvordan de skal stoppe kundeflukten av passasjerer til Norwegian i Norge, sier Jakobsen.

Jansen sier de la ut 86.000 billetter rett etter streiken til destinasjoner i Norge. 60.000 billetter ble revet bort på noen få dager

- Vi fortsetter priskampen, sier Jansen. Det som også er verdt å merke seg er at vi har hatt 99 prosent punktlighet og regularitet etter streiken. 440 fly er i rute, sier han.

SAS kan også notere vekst i trafikktallene med 7,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere