Norwegian til Kastrup

Norwegian oppretter base i Danmark.

29.10.08 17:20

Flyselskapet Norwegian oppretter base ved København lufthavn. Tidligere meldinger om at Norwegian overtar deler av konkursboet etter Sterling er ikke riktig.

NA24 - din næringslivsavis

Norwegian sendte ut en børsmelding like etter klokken halv tre onsdag der det går fram at selskapet skal opprette base på Kastrup, flyplassen i København. Selskapet innkaller til pressekonferanse klokken 17. i ettermiddag.

- Det er feil
Ifølge business.dk skal Norwegian overta deler av konkursboet etter Sterling.

Dette avviser nå pressetalskvinne i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, overfor NA24.

- Det er meg bekjent ikke riktig at vi skal overta noe konkursbo. Flyene til Sterling er sikkert ført tilbake til leasingselskapet, sier Ellingsen.

Ellingsen viser til pressekonferansen klokken 17. for flere opplysninger.

Tar fem ruter
Norwegian sendte for kort tid ut en melding om at selskapet overtar fem Sterling-ruter fra Stockholm.

Ifølge det danske nettstedet har Københavns Lufthavn omtrent samtidig kommet med en melding om at Sterling tegner seg for omtrent 10 prosent av trafikken over Kastrup.

- Størstedelen av Sterlings ruteavganger fra København lufthavn betjenes av andre luftfartsselskaper, og flere selskaper har allerede annonsert at de vil erstatte noen av rutene. CPH (Københavns Lufthavn red.anm.) forhandler aktivt med en del andre luftfartsselskaper om å erstatte den resterende trafikken. Det pågår for øyeblikket en analyse av den økonomiske og driftsmessige påvirkning dette vil ha for CPH og CPH kommer tilbake så snart som mulig, heter det i børsmeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag