NA24.no

Norwegian trosser finanskrisen

Sist oppdatert:
Flyselskapet satte ny passasjerrekord for andre måned på rad i juni.

Mens store deler av reiselivsbransjen halter avgårde har flyselskapet Norwegian merket høyere etterspørsel. I juni ble det ny passasjerrekord for andre måned på rad.

NA24 - din næringslivsavis

Aldri tidligere har selskapet fløyet så mange passasjerer i løpet av en enkeltmåned, og mye av dette kan forklares i innenlandstrafikken i Norge og nye ruter i Danmark, hvor hele 24 ruter nå ligger ute i salg.

Kapasitetsøkning
I juni fraktet Norwegian 976.8836 passasjerer på sitt rutenett. Det er en vekst fra 15 prosent fra fjoårets 846.246 passasjerer i juni. I samme periode økte passasjertrafikken 9 prosent, mens kapasiteten er økt med 11 prosent. Samtidig var kabinfaktoren, eller fyllingsgraden på flyene, ned med 1 prosentpoeng til 79 prosent.

- Trafikkutviklingen i første halvår 2009 har vært svært god for Norwegian. Juni er en ny måned med betydelig vekst. Passasjerrekorden kommer dessuten før feriesesongen starter for fullt. Dette er en tillitserklæring fra våre passasjerer og et resultat som vi er svært godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Lavere punktlighet
Norwegian estimerer en yield, eller avkastning, på 0,64 kroner for juni. Tilsvarende tall for juni i fjor var 0,65 kroner.

Regulariteten i juni i år var på 99,7 prosent og punktligheten på 80 prosent. Dårligere punktlighet i juni sammenlignet med mai (87,1 prosent) skyldes i stor grad slot restriksjoner i Europa og særlig de østlige delene av Middelhavet, hvor Norwegian har mange flygninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere