NA24.no

Norwegian utvider i USA selv ved USA-nei


Norwegian-sjef Bjørn Kjos at virksomheten i USA og antall ruter mellom USA og Europa vil bli langt flere uavhengig om selskapet får avslag på søknaden om å operere via det irske datterselskapet.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos at virksomheten i USA og antall ruter mellom USA og Europa vil bli langt flere uavhengig om selskapet får avslag på søknaden om å operere via det irske datterselskapet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Det norske flyselskapet Norwegian (Norwegian Air Shuttle ASA) vil utvide transatlantiske flygninger selv om de får nei fra amerikanske myndigheter i viktig spørsmål.

Norwegian har ventet i snart to år på tillatelse til å utvide virksomheten i USA via sitt irske datterselskap.

Norwegian ønsker å åpne flere transatlantiske ruter mellom USA og Europa gjennom Open-Skies avtalen mellom USA og EU.

Amerikanske fagforeninger, enkelte politikere og lobbyister har så langt klart å utsette en tillatelse Norwegian mener burde være en formalitet.

Kritikken går først og fremst på at å tillate Norwegian å operere innenfor Open Skies vil bety uthuling av amerikanske arbeidstakerforhold, jobber og sikkerhetsstandarder. I likhet med hjemlig kritikk fra SAS pekes det også på «farene» ved at Norwegian vil bruke asiatisk personell mellom USA og Europa.

Nå melder Norwegian-sjef Bjørn Kjos at virkomsheten i USA og antall ruter mellom USA og Europa vil bli langt flere uavhengig om selskapet får avslag på søknaden om å operere via det irske datterselskapet.

- Vi kommer til å sette inn langt flere Boeing 787 Dreamlinere på ruter mellom USA og Europa, sier Kjos ifølge Wall Street Journal.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere