*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian utvider i USA selv ved USA-nei

Norwegian-sjef Bjørn Kjos at virksomheten i USA og antall ruter mellom USA og Europa vil bli langt flere uavhengig om selskapet får avslag på søknaden om å operere via det irske datterselskapet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Det norske flyselskapet Norwegian (Norwegian Air Shuttle ASA) vil utvide transatlantiske flygninger selv om de får nei fra amerikanske myndigheter i viktig spørsmål.

Norwegian har ventet i snart to år på tillatelse til å utvide virksomheten i USA via sitt irske datterselskap.

Norwegian ønsker å åpne flere transatlantiske ruter mellom USA og Europa gjennom Open-Skies avtalen mellom USA og EU.

Amerikanske fagforeninger, enkelte politikere og lobbyister har så langt klart å utsette en tillatelse Norwegian mener burde være en formalitet.

Kritikken går først og fremst på at å tillate Norwegian å operere innenfor Open Skies vil bety uthuling av amerikanske arbeidstakerforhold, jobber og sikkerhetsstandarder. I likhet med hjemlig kritikk fra SAS pekes det også på «farene» ved at Norwegian vil bruke asiatisk personell mellom USA og Europa.

Nå melder Norwegian-sjef Bjørn Kjos at virkomsheten i USA og antall ruter mellom USA og Europa vil bli langt flere uavhengig om selskapet får avslag på søknaden om å operere via det irske datterselskapet.

- Vi kommer til å sette inn langt flere Boeing 787 Dreamlinere på ruter mellom USA og Europa, sier Kjos ifølge Wall Street Journal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag