NA24.no

Norwegian vender ryggen til Norge

Problemer med trafikkrettigheter i USA gjør at Norwegian nå bygger opp en stor base i England fremfor Norge og Irland. På bildet administrerende direktør og hovedeier Bjørn Kjos.
Problemer med trafikkrettigheter i USA gjør at Norwegian nå bygger opp en stor base i England fremfor Norge og Irland. På bildet administrerende direktør og hovedeier Bjørn Kjos. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norwegian-sjef Bjørn Kjos flyr unna problemer med regelverket i Norge ved å bygge opp en stor flybase i London.

De neste to årene vil Norwegian legge store deler av veksten til Gatwick-flyplassen utenfor London og ikke til Orland eller Norge. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

Over 300 piloter og kabinansatte er allerede ansatt for å fly europeiske ruter fra Gatwick, og et titall fly hører til den flyplassen. I løpet av to år vil Norwegian ansette like mange for å fly langdistanse med utgangspunkt fra London. Hittil er rundt 100 piloter og kabinansatte på plass.

I USA har Norwegian møtt stor motstand i jakten på trafikkrettigheter. En søknad fra det irske datterselskapet Norwegian Air International (NAI) har ligget på vent i 14 måneder.

Norwegian vil fortsatt bruke mannskap fra USA og Thailand, og reglene er uklare på om det er tillatt på norskregistrerte fly. Norsk Flygerforbund hevder det er et brudd på loven.

- Vi er helt uenige i den tolkningen, sier Kjos til DN.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere