En drøy time inn i handledagen har Norwegian-aksjen lagt på seg over fem prosent og omsettes nå for rundt 131 kroner. Oppturen kommer en uke etter at aksjen fikk rundjuling på Oslo Børs i kjølvannet av emisjonen på tre milliarder kroner i selskapet.

Norwegian melder onsdag morgen om 13 prosent passasjervekst i januar sammenliknet med tilsvarende måned i fjor. Samtidig varsler Bjørn Kjos at flyselskapet skal bedre inntjeningen fremover og konsentrere seg mindre om vekst.

- Vi er godt fornøyd med passasjerveksten i januar, en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel. Etter en periode med kraftig ekspansjon vil veksten nå avta, og vi skal redusere kostnader og øke lønnsomheten, sier Kjos i en melding på selskapets hjemmesider.

Kjemper faller

Gode tall og oppløftende signaler til tross, både Equinor og Aker BP faller på Oslo Børs, det samme gjør Orkla.

Fallet kommer til tross for at Equinor varsler ny oljerekord på norsk sokkel og vil øke produksjonen betydelig på norsk sokkel i årene fremover. Børsens desidert mest verdifulle selskap varsler at de skal øke oljeproduksjonen med tre prosent i året i de neste seks årene.

Beste noensinne

Faktisk ligger 2025 an til å bli året hvor Equinor, som kontrollerer mesteparten av den norske sokkelen, vil produsere mest olje noensinne.

Aksjemarkedet har satt imidlertid ikke pris på signalene og svarer med å sende Equinor-aksjen ned 2,8 prosent 2 minutter etter børsåpning.

Kjell Inge Røkkes selskap Aker BP leverer et knallresultat for 2018. Men heller ikke dette er nok, og Aker-aksjen er ned drøyt 2 prosent rett etter børsåpning.

Orklas tall for fjerde kvartal ble derimot en nedtur. Omsetningen økte svakt, men driftsresultatet falt 2,4 prosent til 1,4 milliarder kroner. Nettavisen Økonomi skriver at problemet er ikke Grandiosa-salget, men at noen av selskapene til Orkla i Polen og Storbritannia sliter veldig tungt.

Store utfordringer

- Enkelte selskaper hadde mot slutten av året store utfordringer, men det er et flertall av selskapene som hadde vekst i inntekter og resultat, uttalte Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka i en melding.

Den polske helsevirksomheten til Orkla sliter tungt med svakt salg, mens den britiske maleverktøy-virksomheten har hatt svakt salg siden Orkla overtok dem i 2016.

Orkla-aksjen er ned drøyt 2 prosent fra start, mens hovedindeksen er ned 0,4 prosent fra start.