NA24.no

Norwegian vokser videre

Finanskrise eller ei, passasjerene strømmer til flyselskapet.

Passasjerene strømmer fortsatt til Norwegian.

NA24 - din næringslivsavis

I oktober fraktet selskapet 713.956 passasjerer, mot 616.541 i samme måned i fjor. Det er en økning på 97.415 passasjerer, og en vekst på 16 prosent.

Målt i total passasjertrafikk (RPK) var det en økning på 26 prosent fra samme periode i fjor. Flyeselskapet har kapasiteten (ASK) med 29 prosent i forhold til i fjor.

- Det er veldig gledelig å se at vi øker antall passasjerer også i oktober. Vi har økt i antall nye ruter i forhold til i fjor, ikke minst innenlands i Norge. Dette viser at passasjerer setter pris på vårt produkt, sier adm. direktør Bjørn Kjos.

Kabinfaktoren var ned 1 prosent til 79 prosent. For oktober forventer selskapet en yield, eller avkastning, i størrelsesorden 0,74 kroner, hvilket er en økning på 9 prosent.

Selskapet forklarer økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum med ekspansjon på etablerte ruter og oppstart av nye ruter i perioden november 2007 til oktober 2008, samt tilpasning av produksjonskapasiteten og jevn økning i antall passasjerer.

På innenlandsnettet i Norge har passasjerftrafikken økt 33 prosent mens kapasiteten er økt med 38 prosent. Kabinfaktoren ble på 78 prosent. Det er er en nedgang på 3 prosentpoeng i forhold til samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere