Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian vokser videre

Finanskrise eller ei, passasjerene strømmer til flyselskapet.

Passasjerene strømmer fortsatt til Norwegian.

NA24 - din næringslivsavis

I oktober fraktet selskapet 713.956 passasjerer, mot 616.541 i samme måned i fjor. Det er en økning på 97.415 passasjerer, og en vekst på 16 prosent.

Målt i total passasjertrafikk (RPK) var det en økning på 26 prosent fra samme periode i fjor. Flyeselskapet har kapasiteten (ASK) med 29 prosent i forhold til i fjor.

- Det er veldig gledelig å se at vi øker antall passasjerer også i oktober. Vi har økt i antall nye ruter i forhold til i fjor, ikke minst innenlands i Norge. Dette viser at passasjerer setter pris på vårt produkt, sier adm. direktør Bjørn Kjos.

Kabinfaktoren var ned 1 prosent til 79 prosent. For oktober forventer selskapet en yield, eller avkastning, i størrelsesorden 0,74 kroner, hvilket er en økning på 9 prosent.

Selskapet forklarer økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum med ekspansjon på etablerte ruter og oppstart av nye ruter i perioden november 2007 til oktober 2008, samt tilpasning av produksjonskapasiteten og jevn økning i antall passasjerer.

På innenlandsnettet i Norge har passasjerftrafikken økt 33 prosent mens kapasiteten er økt med 38 prosent. Kabinfaktoren ble på 78 prosent. Det er er en nedgang på 3 prosentpoeng i forhold til samme periode i fjor.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken