NA24.no

NorYards måtte si opp 127 ansatte

NorYards Fosen må si opp 127 ansatte ved verftet i Rissa i Sør-Trøndelag.

– Vi trenger dem, sier verftsdirektør Anders Straumsheim, som raser mot regelverket som gjør at de må kvitte seg med ansatte.

I fjor måtte verftet permittere 180 ansatte. I henhold til regelverket kan arbeidsgiver permittere ansatte i 26 uker innen en periode på 18 måneder. Det betyr at de som ble permittert, ikke kan permitteres igjen før til høsten.

– Derfor er det galskap at vi nå blir tvunget til å si opp en stor mengde ansatte. Vi mangler tre måneder, sier verftsdirektør Anders Straumsheim til Fosna-Folket.

Straumsheim er tydelig på at bedriften ikke ønsker å si opp noen.

– Vi trenger de ansatte, og de ønsker heller ikke å bli oppsagt. Så hvem er denne regelen til for? Galskapen er komplett når vi må si opp over hundre ansatte på grunn av et regelverk som er til for å verne ansatte. Vi har i år sikret oss en storkontrakt på over 700 millioner kroner, og skroget ankommer verftet i Rissa i august av neste år. Vi har også opsjon på to fartøy til, påpeker han.

Onsdag fikk 127 ansatte ved verftet oppsigelsesbrev. Klubbleder Øyvind Kimo sier de forstår situasjonen.

– Det er selvfølgelig litt frustrasjon, men det er først og fremst rettet mot at man ikke har lyktes med å få på plass nye prosjekter i mellomperioden, sier han. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere