NA24.no

Næringslivets egen Oscar

Snart får du se den norske utgaven av næringslivets Oscar-utdeling på TV2. Showet skal hedre landets beste vekstskapere.

Les NA24 på mobil

I år feirer revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young sitt femte år med utdeling av prisen Entrepreneur of the Year i Norge. På verdensbasis er det 20 år siden prisutdelingen, som arrangeres i nesten 40 land, ble delt ut for første gang.

NA24 - din næringslivsavis

- Det å skape noe som setter spor etter seg og som kan gi meningsfylte arbeidsplasser er en svært viktig samfunnsoppgave. Vi syntes dette er en fin måte å hedre landets beste vekstskapere på, sier markedsdirektør og prosjektleder for Entrepreneur of the Year Ane Køber Guldvik til NA24 om den årlige prisutdelingen.

Gir fordeler
Gustav Witzøe i lakseoppdrettsbedriften Salmar AS på Frøya vant Entrepreneur of the Year-prisen i fjor. Han er godt fornøyd med utfallet.

- Denne prisen har gitt selskapet mitt et godt løft. Først og fremst har den internt gitt de ansatte økt selvtillit ved at de har fått anerkjennelse fra andre enn sin egen sjef. I tillegg har det vært positivt ovenfor kundene våres som ser at vi lever opp til de vi låver dem, sier Witzøe til NA24.

Han er ikke i tvil om at prisen har åpnet dører han aldri ville ha fått åpnet selv.

- Den bedriften som ble den polske vinneren i fjor er i dag en av våre leverandører, sier han.

Direktesendt på TV
Det er i slutten av november at prisutdelingsfinalen vil bli vist på TV2 i anledning fem og 20-årsjubileumet for prisutdelingen.

I disse dager er Ernst & Youngs medarbeidere ute i regionene for å hente inn de siste finalistene. I alt 75 finalister fra fem regioner skal intervjues av de totalt 2000 påmeldte bedriftene. Av disse igjen vil 25 vekstskapere delta i finalen.

Prisen blir delt ut i de tre forskjellige kategoriene handel, tjenester og industri. Den beste blant disse tre får også prisen Entrepreneur of the Year og går dermed videre i kåringen av World Entrepreneur Of The Year som går av stabelen i Monaco juni neste år.

Juryformann Leif Frode Onarheim og seks andre jurymedlemmer er ansvarlig for å dele ut den prestisjetunge prisen som kan åpne utallige dører for vinneren.

Flere priser
Også Innovasjon Norge deler årlig ut priser for å fremheve og hedre personer som har gjort en innsats ut over det vanlige når det gjelder næringsutvikling.

På det samme showet deler de ut Reodor-prisen, som har en drøyt ti år gammel historie i Norge. Den skal gå til en oppfinnsom prosjektidé som fortsatt er i tidlig fase, men som ser ut til å ha store muligheter for videreutvikling. Videre deler Innovasjon Norge ut en kommersialiseringspris og en bygdeutviklingspris.

Entrepreneur Of The Year arrangeres i Norge av Ernst & Young i nært samarbeid med Fokus Bank, Handelshøyskolen BI, Norwegian og Innovasjon Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere