NA24.no

Næringsministeren ber Telenor lete etter kvinnelig toppsjef

Telenor må i løpet av året finne en erstatter for konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Næringsministeren mener selskapet bør lete spesielt etter en kvinne. På bildet: Dronning Sonja, kong Harald, næringsminister Monica Mæland og  Telenors ledelse bestående av konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, (stående) Asia-sjef Sigve Brekke og Myanmar-sjef Petter-Børre Furberg.
Telenor må i løpet av året finne en erstatter for konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Næringsministeren mener selskapet bør lete spesielt etter en kvinne. På bildet: Dronning Sonja, kong Harald, næringsminister Monica Mæland og  Telenors ledelse bestående av konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, (stående) Asia-sjef Sigve Brekke og Myanmar-sjef Petter-Børre Furberg. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Næringsminister Monica Mæland (H) mener Telenor må lete spesielt etter kvinner i jakten på ny konsernsjef.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas skal byttes ut rundt årsskiftet. Selv om Mæland ikke vil blande seg direkte inn, sender hun et signal til telegiganten om at den neste konsernsjefen bør være en kvinne, skriver VG.

- I eierskapsmeldingen er det et punkt hvor vi har strammet inn og det er et greit signal: Kvinner skal opp og fram i ledelse. Vi har for få kvinnelige ledere i Norge. Det betyr ikke at vi skal ha en kvinnelig toppleder i Telenor, men at de skal være obs på den problemstillingen, sier hun.

Staten eier 54 prosent av Telenor. Blant favorittene til å overta konsernsjefsstolen er blant andre selskapets Asia-sjef Sigve Brekke og Berit Svendsen i Telenor Norge, skriver avisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere