NA24.no

NRK-ansatte vil til TV 2

Sist oppdatert:
Pågang fra NRK-ansatte som vil jobbe for TV 2 Nyhetene.

Tidligere har TV 2 slitt med å rekruttere ansatte fra NRKs nyhetsavdeling til sin egen, men det har snudd det siste året.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Slitt tidligere
- Vi har historisk sett har vi hatt problemer med å rekruttere fra NRK til nyhetene, men nå i det siste har det ikke vært et problem. Det siste året har vi for så vidt rekruttert en del NRK-folk. Blant annet en som begynner om en måneds tid, forteller nyhetsredaktør i TV 2 Jan Ove Årsæther til NA24 Propaganda.

Han vil ikke spekulere i hvor stor økningen i pågangen fra NRK-ansatte har vært.

- Vi fører ikke statistikk på det, men jeg kan si at siste året har vi hatt atskillig flere samtaler og kontakt fra NRK-ansatte enn tidligere, forklarer han.

Klubbleder i Dagsrevyen Lars Sigurd Sunnanå har merket seg at NYDI har mistet ansatte til TV 2.

- Jeg kjenner til at en av våre beste produsenter og økonomijournalister går til TV 2. Det er klart bekymringsfullt når vi etter hvert har fått et arbeidspress som gjør at vi i mange situasjoner ikke får gjort den jobben vi innerst inne ville gjøre, sier Sunnanå og legger til:

- Vi får ikke tid til research eller grave frem sakene på grunn av den økte produksjonen. Vi har nådd en smertegrense som går utover kvaliteten. Det er et problem som svært mange i Dagsrevyen føler og det er bekymringsfullt. Det kan føre til at mange søker seg ut.

Neppe styrking
Mens de ansatte i NRKs distrikts- og nyhetsdivisjon er frustrerte over arbeidspresset etter relanseringen av NRK2 som aktualitetskanal, mener Årsæther at stemningen i TV 2 i forhold til nyhetskanalen deres er en helt annen.

Les også: TV-kanal sliter ut ansatte

- Vi hadde et årlig seminar i forrige uke. Der var konklusjonen at folk merker nyhetskanalen, men ville ikke vært den foruten. Den har endret hverdagen for de fleste, men de synes det likevel er moro og utfordrende. Og det var ingen som ønsket seg tilbake til tiden uten kanalen, sier Årsæther.

TV 2 Nyhetskanalen ansatte i overkant av 30 medarbeidere i tillegg til den eksisterende staben før kanalen kom på lufta, og det er ingenting som tyder på at denne vil bli styrket nevneverdig.

- Når det gjelder bemanningen har vi en grunnbemanning som ligger fast den nærmeste tiden. Vi kommer ikke til å få flere midler, men vi klarer å finne smarte løsninger på produksjonen. Det tar to år å lære hvordan en slik kanal skal lages og nå har vi drevet på snart i et år. Jeg synes vi har en veldig fin progresjon. Det er ikke om og gjøre å ha størst mulig bemanning, konkluderer nyhetsredaktøren.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere