*Nettavisen* Økonomi.

NRK «avslørte» gammelt nytt

Avsløringen av Aker Seafoods råtne fisk var ett år gammel.

30.01.08 11:10

I helgen gikk Mattilsynets bilder fra Aker Seafoods fabrikk i Melbu landet rundt. I NRK ble det slått opp som en avsløring. Ikke så heldig siden nyheten var ett år gammel, skriver Bladet Vesterålen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Avisen var selv blant mediene som fortalte om bildene til tilsynet i april i fjor. Også NRK selv fortalte om forholdene i Melbu, men det var ikke NRKs nyhetsledelse klar over.

- Vi mener at vi har utført et godt journalistisk arbeid. Vår journalist har jobbet med saken i lang tid og funnet fram til dokumentasjon på forholdene i fiskeindustrien. Vi står fullt inne for det vi har gjort, og ser ikke noen grunn til å ta selvkritikk, sier fungerende Dagsrevysjef Ole Eivind Henden til Bladet Vesterålen.

NRK har fått kritikk fra både Aker Seafood og Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening for misvisende bruk av bilder, men kringkasteren vil ikke ta selvkritikk.

- Vi mener at det ikke er noen misvisende bildebruk i dokumentasjonen vi har lagt fram. Og vi registrerer at Aker har drevet en bevisst kampanje i forhold til å gå ut mot NRKs journalistikk. Det får stå for deres egen regning, sier Henden.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag