NA24.no

Foto: Håvard Hofstad Ruud

NRK dropper Nesbø - TV2 tar over

Sist oppdatert:
NRK har jobbet fire år med TV-serie basert på Nesbø-bok. Nå avslutter statskanelen samarbeidet og TV2 står klar i kulissene.

Uenighet rundt fremdriften og Nesbøs nærvær under utarbeidelsen av «Okkupert» fikk NRK til å trekke seg fra det mangeårige prosjektet. Det bekrefter en av seriens produsenter, Marianne Gray i produksjonsselskapet Yellow Bird. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge dn.no.

– NRK hadde tenkt seg at Jo Nesbø skulle være mer nærværende i prosjektet. Det handler ikke om hva som er ønsket, men om hva som er mulig. Jo har jobbet lenge med å utvikle serien, men har andre ting. Han skriver bøker, han har et band og karrieren hans har eksplodert i utlandet. Dette er tidkrevende, sier Gray.

Så sent som i april var NRKs plan å sende seriens ti episoder neste år.

Serien har et totalbudsjett på 80 millioner kroner. Gray understreker at bruddet ikke har ført til konflikt med NRK, men «Okkupert» overtas etter all sannsynlighet av TV 2 og innspillingen starter i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere