Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

NRK er dyrest i Europa

NRKs hovedkvarter på Marienlyst.
NRKs hovedkvarter på Marienlyst. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen statlige medier i Europa tar mer penger ut av lommebøkene til folk enn NRK. Kringkastingssjefen skylder på høye norske priser.

NRK er Europas dyreste statlige mediehus, trolig også verdens dyreste. Det viser tall fra EBU, den europeiske kringkasterunionen, som Dagbladet har fått tilgang til.

Hver eneste norske lisensbetaler er ifølge EBU-rapporten ute med 25 euro, eller 195 kroner i måneden. Til sammenligning betaler en danske 138 kroner i måneden for Danmarks Radio, mens svenskene må ut med kun 112 kr per måned for å ha sitt SVT.

Gjennomsnittet for alle EU-land ligger på beskjedne 59 kroner per innbygger per måned. NRK troner desidert øverst på EBUs europaoversikt. Neste land på lista er miniputten San Marino og alpelandet Sveits.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen fnyser av EBU-tallene Dagbladet presenterer for ham.

- Tallene viser en realitet, men sammenligningen er meningsløs. Kostnadsnivået må tas i betraktning. NRK tåler sammenligning med enhver allmennkringkaster, sier Eriksen og viser til at Norge har Europas nest høyeste kostnadsnivå etter Sveits.

For selv om det er riktig at Norge har Europas nest høyeste prisnivå, står ikke NRK-lisensen i stil med det generelle kostnadsbildet i Norge. Kort fortalt; tallene fra Eurostat viser at NRK er fremdeles er dyrest, selv når vi kontrollerer for de relativt høye norske prisene, skriver Dagbladet.

Ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, har flere ganger omtalt NRK-lisensen. Sist i denne kronikken: - Irriterende dyr NRK-lisens

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!