NA24.no

NETTHAT: Sidsel Wold har fått mye hat rettet mot seg for sin dekning av den pågående konflikten mellom Israel og Palestina. På sin egen Facebook-side (innfelt) gjør hun det klart hva hun mener om dem som tråkker over grensen for det anstendige.
NETTHAT: Sidsel Wold har fått mye hat rettet mot seg for sin dekning av den pågående konflikten mellom Israel og Palestina. På sin egen Facebook-side (innfelt) gjør hun det klart hva hun mener om dem som tråkker over grensen for det anstendige. Foto: Berit Roald (Scanpix)

NRK har fått 664 klager på Gaza-dekningen

Siden 1. juni har NRK registrert 664 skriftlige henvendelser på dekningen av Gaza-konflikten.

Taes telefonhenvendelser med er antall klager trolig langt høyere.

– 664 er et høyt tall, og dette har vi også sett tidligere når det har skjedd ting i dette området. Det er noe som engasjerer mange, sier Gunn Helen Berg som leder publikumsservice i NRK til Aftenposten.

Ifølge Gunn Helen Berg satte programmet Trekant rekord med 8.076 henvendelser i 2010, men da ble også telefonhenvendelser tatt med i statistikken. I 2013 ble det slutt på registrering av alle henvendelsene fra NRKs seere og lyttere på telefon.

Spesielt Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold har fått hard kritikk for å være ensidig pro-palestinsk i sin dekning av Gaza-konflikten. Gunn Helen Berg sier mange av henvendelsene bærer preg av at folk er blitt oppfordret til å kontakte NRK. Flere nevner organisasjonen MIFF, Med Israel For Fred, som flere ganger har uttalt seg kritisk mot NRK generelt og Wold spesielt.

– Etter en uttalelse av Sidsel Wold i Dagsrevyen 11. juli kom det mange eposter og telefoner. Det var helt tydelig at mange var oppfordret til å kontakte NRK, sier hun.

Torsdag skal kringkastingsrådet behandle over 40 klagebrev, hvor flesteparten er relatert til kringkastingens dekning av Midtøsten-konflikten. I samtlige brev hevdes det at NRK har vært ubalansert, pro-palestinsk og anti-israelsk.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere