NA24.no

NRK har fått ansiktsløftning

Fra i dag får NRK nye logoer for NRK1, NRK2 og NRK3.
Fra i dag får NRK nye logoer for NRK1, NRK2 og NRK3. (NRK/Montasje)
Sist oppdatert:
Lanserer nye logoer.

For observante TV-seere har NRK i dag fått nye logoer på henholdsvis NRK1, NRK2 og NRK3.

Kanalsignaturene består av NRKs logo og spesialdesignete tekst/tall oppsett i faste sammenstillinger. I noen tilfeller inneholder også kanalsignaturene spesialdesignete grafiske elementer. Det visuelle tyngdepunktet i kanalsignaturene er NRK-logoen, skriver NRK om sine signaturer.

Kan bli bedre på formidling
– Vi kan bli bedre på hvordan vi formidler informasjon mellom programmene. Da må også publikum se tydelig forskjell på kanalene, derfor har vi endret farge på NRK2, sier Cecilie Lyng, profilsjef i NRK til NA24 Propaganda.

Varemerke siden 70-tallet
Ryggraden og kjernen i NRKs visuelle profil er NRKs logo. NRKs logo er et varemerke med meget høy gjenkjennelsesgrad i Norge. Logoen er de tre bokstavene N R K utformet og satt sammen på en definert måte. Elementene som logoen består av kalles i designprogrammet «sekundærelementene».

Større prosjekt
– Siden 2000 har NRK tatt utgangspunkt i sirkelen i NRK logoen, Nå har vi utviklet dette ytterligere og det er en del av et større prosjekt, sier Lyng.

Logoen ble opprinnelig tegnet av Ingolf Holme tatt i bruk av NRK i 1970. Etter avtale med Holme har NRK fulle og uinnskrenkete rettigheter til logoen. I forbindelse med utviklingen av designprogrammet til NRK i 1999 ble logoen gitt sin nåværende form.

– Endringen av logoer gjelder foreløpig kun NRK1, NRK2 og NRK3, sier Lyng til NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere