NA24.no

NRK-kjendis vil skilles fra naboen

OSLO 20080311: NRK-medarbeider Jon Gelius er ansatt som redaktør for TV-nyhetene i NRK. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX
OSLO 20080311: NRK-medarbeider Jon Gelius er ansatt som redaktør for TV-nyhetene i NRK. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Uforståelig nok motsetter naboen seg dette, sier Jon Gelius.

Forholdet mellom Jon Gelius og nabo Fredrik Otterstad er alt annet enn hjertelig. Som Nettavisen kunne melde for noen uker siden likte ikke NRK-kjendisen at Sølvguttene-dirigenten vil rive sin egen garasje, bygge ny og utvide boligen.


Nå har saken tatt en ny vending.

Gelius går rettens vei og krever sameiet på Røa i Oslo oppløst. Sameiet består av Gelius og Otterstad.

Føler seg tvunget til sak

Gelius bekrefter overfor Nettavisen at han hat tatt ut en stevning mot naboen, men påpeker at saken fortsatt er i en tidlig fase av en eventuell rettslig prosess.

– Denne saken handler om å løse opp et boligsameie og skille ut en felles leid festetomt i hvert sitt gårds- og bruksnummer. Vi ønsker å eie vår egen tomt og har inngått avtale med grunneieren om å kjøpe ut vår halvpart. Uforståelig nok motsetter naboen seg dette, og prøver å gjøre krav på mer enn halve tomten til tross for at hver seksjon er kjøpt med en halvpart hver, skriver han i en E-post til Nettavisen.

– Derfor føler vi oss tvunget til å ta ut stevning for å få eierskap og full råderett over vårt eget tomteareal, som altså utgjør femti prosent av dagens felles festetomt, fortsetter han.

STEVNET: Sølvguttene-dirigent Fredrik Otterstad.

Fredrik Otterstad ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Har gått flere runder

Det var i 2014 kommunen ga Fredrik Otterstad tillatelse til rive og bygge ut. Gelius påklaget vedtaket, men Plan- og bygningsetaten tok ikke klagen til følge. Saken havnet derfor hos Fylkesmannen.

Etter at saken ble oversendt Fylkesmannen, gjorde Gelius nye forsøk på å stoppe byggeplanene, men ble ikke hørt.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere