*Nettavisen* Økonomi.

NRK klarte ikke bruke opp alle pengene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Hans-Tore Bjerkaas kan se at det for første gang på tre år er lisenspenger igjen.

NRK melder at de til tross for store utgiftsposter som OL og den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest, gikk i pluss for første gang i fjor etter tre år med tap.

NRK AS fikk et overskudd på 41 millioner kroner i 2010, mot et underskudd på 15 millioner kroner i 2009. For konsernet ble overskuddet 14 millioner kroner i 2010, en fremgang på 42 millioner kroner fra 2009.

Forskjellen mellom morselskapet og konsernregnskapet er at datterselskapet NRK Aktivum og tilknyttede selskaper inngår i konsernregnskapet. NRK Aktivum bidro med et overskudd på 8,5 millioner koner fra ordinær drift, mens investeringen i RiksTV (eid 33 prosent av NRK Aktivum) bidro med en svekkelse av regnskapet på 38,5 millioner kroner.

Overskuddet kommer til tross for at 2010 var et krevende år med både OL i Vancouver, den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest og bortfall av reklameinntekter på nrk.no.

Den underliggende driften i NRK AS viste et overskudd på cirka 15 millioner kroner når man ser bort fra enkelte større årsoppgjørsdisposisjoner knyttet til pensjon og tapsavsetninger. Alle NRKs divisjoner viste god drift gjennom hele 2010.

Sist gang NRK leverte et årsregnskap i pluss var i 2006. Årene fra 2007 til 2009 var krevende for NRK med doble distribusjonskostnader for fjernsyn.

Overskuddet representerer under en prosent av NRKs totale omsetning. Rundt 96 prosent av inntektene kom fra kringkastingsavgiften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag