- Dette er veldig gledelig!

Nettavisen Økonomi har NRKs dramasjef Ivar Køhn på tråden bare minutter etter at seertallene ble kjent mandag morgen. De viser at 496.000 seere så første episode av den andre sesongen av Heimebane, og dermed slår NRK åpningen av sesong én i mars i fjor. Da fikk 438.000 seere med seg debuten lineært. Siden har det tallet mer enn doblet seg, slik at 980.000 totalt har sett den første episoden enten i repriser eller med strømming.

Åpen for feiring

Ivar Køhn signaliserer at den kan bli en feiring av pangtallene mandag.

- Dette lover veldig bra for den andre sesongen. Det er ingen selvfølge at en oppfølger skal få like bra tall som den første, og når vi nå får bedre tall, er vi veldig godt fornøyde, sier han.

I tillegg til de 496.000 som så første episode lineært (38 prosent andel), har 147.000 sett episoden i NRKs app.

Gjennombrudd

Det har vært store forventninger til oppfølgeren av den populære Heimebane-serien, der fotballstjernen John Carew har fått sitt gjennombrudd som skuespiller. Den kvinnelige hovedrollen spilles av Ane Dahl Torp.

Første sesong ble seersuksess og vant tre viktige Gullruten-priser: beste dramaserie og både beste mannlige og beste kvinnelige skuespiller.

Skuespiller-prisene gikk velfortjent til Axel Bøyum, som spiller fotballtalentet Adrian Austnes, og Ane Dahl Torp, som spiller seriens hovedrolle, fotballtrener Helena Mikkelsen.

Anmeldelsene av sesong to har vært jevnt over gode.