NRK knuser all motstand

SEERMAGNET: «Kampen om tungtvannet» leverer solide seertall. Eirik Evjen (f.v.), Mads Sjøgård Pettersen, Tobias Santelmann, Frank Kjosås, Endre Ellefsen, Ole Christoffer Ertvaag er noen av skuespillerne seerne får møte.

SEERMAGNET: «Kampen om tungtvannet» leverer solide seertall. Eirik Evjen (f.v.), Mads Sjøgård Pettersen, Tobias Santelmann, Frank Kjosås, Endre Ellefsen, Ole Christoffer Ertvaag er noen av skuespillerne seerne får møte. Foto: NRK

Eksperter utroper NRK til vinneren denne vinteren.

06.01.15 15:32

Storsatsningen til rundt 70 millioner kroner ser ut til å kaste av seg. «Kampen om tungtvannet» samlet nesten 1,3 millioner nordmenn søndag kveld, viser ferske TV-tall.

– Det er helt strålende. NRK dominerer søndagen med Tour de Ski og hoppuka fullstendig, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

NRK1 har en andel på 57 prosent søndag, forteller han.

«Kampen om tungtvannet» er en norsk dramaserie i seks deler. Serien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig, og første episode ble altså sendt i helgen.

Les også: Her er folkets dom over «Kampen om tungtvannet»

Serien fikk kanskje drahjelp av «Hvem tror du at du er» på samme kanal. Programmet hadde solide 1,1 millioner seere.

Kan bli vanskelig å ta igjen

Ekspertene spår at NRK vinner TV-krigen denne vinteren.

– Det skyldes primært skisport og «Kampen om tungtvannet». Det skal bli vanskelig å hamle opp med NRK med tanke på andeler så lenge Tour de Ski går og vintersporten er i gang. På kveldstid derimot er det ganske åpent, det kan imidlertid bli et vanskelig slag på søndagene da «Kampen om tungtvannet» åpner svært sterkt. Programmet kan fort dominere TV-seingen på søndagskveldene fremover, og får anledning til å etablere seervaner før de andre kommersielle kanalene er i gang med sine konsepter, sier Per Christian Strand Teslo.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SPÅR VINNER: TV-ekspert Per Christian Strand Teslo tror konkurrentene skal få en tøff jobb med å ta igjen NRK i det nye året. Foto: Tommy H. S. Brakstad


Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC er enig.

– Man må også huske på tallene ikke viser hvor mange som har sett dramaserien på nett, påpeker han.

Nordmenn ser nesten tre timer med TV

«Mesternes mester» hadde også premiere på NRK i helgen. Programmet hadde sendestart litt før «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag kveld, og samlet 985.000 seere.

– TV-seingen er generelt svært høy om dagen. I går så vi i snitt 280 minutter med TV, sier Teslo i Carat.

TV 2 ikke klarte å hamle opp med erkerivalen NRK, men åpner likevel sterkt med «Hver gang vi møtes». Programmet hadde 840.000 seere, viser seertallene.

– Det ser bra ut, men det er ikke helt oppe på nivå med sesong to. Likevel, tallene er lagt hyggeligere enn fjorårets sesong som leverte litt over halvparten så mye på premieren, sier Ruben Solbakk Lisøy i MEC.

I fjerde sesong av «Hver gang vi møtes» er det Bjarne Brøndbo, Silje Nergaard, Jonas Fjeld, Lene Nystrøm, OnklP, Thom Hell og Inger Lise Rypdal som utgjør artistene. Brøndbo var først ut lørdag kveld.

Hva synes du om TV-premierene i helgen? Si din mening i kommentarfeltet!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.