NRK knuser TV 2 på tilfredshet blant seerne

KAMPEN OM TUNGTVANNET: NRK opplever nok en suksess med krigsdramaet «Kampen om tungtvannet».

KAMPEN OM TUNGTVANNET: NRK opplever nok en suksess med krigsdramaet «Kampen om tungtvannet». Foto: Filmkameratene As (NRK)

NRK er bedre enn TV 2 både på journalistikk, nytteverdi og underholdning, ifølge TV-publikummet. Det viser en ny medieundersøkelse.

16.01.15 09:32

Forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer har i 2014 gjennomført en undersøkelse av tilfredshet for Norges største medieaktører som blant annet sammenligner statskanalen NRK med kommersielle TV 2.

– NRK slår knockout på TV 2, sier Pål Rasmus Silseth, som er prosjektleder for kundebarometeret, til Forskning.no.

NRK oppnår 73 av maksimalt 100 oppnåelige brukertilfredshetspoeng. Det er hele tolv poeng mer enn konkurrenten TV 2. NRK slår TV 2 også på lojalitet. Her oppnår NRK hele 91 av maksimalt 100 poeng. Her oppnår også TV 2 et godt resultat med 84 poeng.

– Studien viser at journalistikk av høy kvalitet påvirker brukernes tilfredshet mest, sier Silseth.

Deretter følger nytteverdi. Underholdning gir minst utslag på mediebrukernes tilfredshet og påvirker lite sammenlignet med de to andre faktorene.

TV-serie applauderes

Både TV-titterne og folk som skaper TV og film lot seg imponere over Per-Olav Sørensens «Kampen om tungtvannet».

De fleste anmeldere kastet terningkast 5 og noen gikk opp i full pott. Det var imidlertid ikke bare kritikerne som ble fenget.

- En medrivende, ekstensiell tungvekter, skrev blant annet Vårt Land.

- Jeg glemte at den var norsk, skriver en på regissør Per-Olav Sørensens side på Facebook.

Foreløpige seertall viser at 1.2 millioner nordmenn benket seg foran TV-skjermen på premiere-søndagen, skriver Dagens Næringsliv.

Tallene viser at NRK knuser all motstand på TV-fronten i starten av 2015.

Serien har kostet 75 millioner kroner å lage, og er således den dyreste som NRK har vært med på å produsere. Hovedprodusent er Filmkameratene, selskapet som har stått bak en rekke norske suksesser på kino, hvorav «Max Manus» er den største.

LES OGSÅ: «Kampen om tungtvannet» er allerede solgt til flere land.

NRK best på journalistikk

NRK er ifølge kundebarometeret best på journalistikk blant de største norske medieaktørene. I tillegg til NRK og TV 2 er Dagbladet, VG, Aftenposten og Dagens Næringsliv vurdert.

NRK scorer 80 av 100 oppnåelige poeng for å levere journalistikk av høy kvalitet. Her oppnår TV 2 beskjedne 62 poeng. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.