NA24.no

NRK kutter ved distriktskontorene

NEDBEMANNER: Kuttene skjer i første omgang ved distriktskontorene. NRKs hovedkvarter på Marienlyst (bildet) i Oslo forblir urørt i denne kuttrunden. NRK-ledelsen har bestemt å kutte med rundt 300 ansatte i 2014 og 2015 som en følge av Stortingets vedtak om å ikke øke lisensen.
NEDBEMANNER: Kuttene skjer i første omgang ved distriktskontorene. NRKs hovedkvarter på Marienlyst (bildet) i Oslo forblir urørt i denne kuttrunden. NRK-ledelsen har bestemt å kutte med rundt 300 ansatte i 2014 og 2015 som en følge av Stortingets vedtak om å ikke øke lisensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
NRK kutter i første omgang 40 årsverk i distriktsdivisjonen. Sju av 15 distriktsredaksjoner får færre journalister, men ledelsen håper å unngå oppsigelser.

De to kontorene som får den største reduksjonen er Trøndelag og Hedmark/Oppland, med henholdsvis 9,6 og 11,4 årsverk, opplyser Grethe Gynnild Johnsen, direktør for distriktsdivisjonen, til NTB.

– På bakgrunn av det omfattende kartleggingsarbeidet som har vært gjort i distriktsdivisjonen, har ledelsen i NRK tatt en beslutning som fører til at sju av 15 distriktsredaksjoner må redusere tallet på redaksjonelle medarbeidere, sier direktøren.

Rundt halvparten av de 40 årsverkene er innen administrasjon.

Fortsatt 13 kontorer
Etter kuttene vil distriktsdivisjonen ha om lag 960 årsverk, og mellom 500 og 600 av dem er knyttet til nyhetsproduksjon. En stor del av arbeidet ved distriktskontorene er også knyttet til riksproduksjon, som barne-TV, forskningsstoff og livssynsprogrammer.

– Det vil fortsatt være 13 distriktskontorer. Innen midten av februar skal distriktsredaktørene lage forslag til hvordan avdelingene skal se ut, sier Johnsen.

Det pågår en dialog mellom ledelsen og de ansattes fagforeninger om hvordan nedbemanningen skal skje.

– Vi håper å unngå oppsigelser, legger direktøren til.

Ikke ramme publikum
I en kronikk understreker Grethe Gynnild Johnsen at nedbemanningen i minst mulig grad skal ramme innhold til publikum.

– Vårt mål er å få til denne nedbemanningen og effektiviseringen gjennom åpne og gode prosesser. Jeg vil også understreke at NRK etter denne prosessen vil ha en minst like stor andel av våre samlede ressurser utenfor Oslo. Distriktskontorene og NRK Sápmi har i underkant av 1.100 medarbeidere – eller nesten 30 prosent av NRKs ansatte, skriver hun.

Skal kutte 300
Som følge av Stortingets vedtak om ikke å øke lisensen har ledelsen i NRK besluttet å redusere bemanningen med rundt 300 i 2014 og 2015.

– Dette er ikke mulig uten at det får konsekvenser for bemanningen i hele NRK. Derfor ble deler av det såkalte standardiseringsprosjektet i distriktsdivisjonen gjort om til et nedbemanningsprosjekt. Omstillinger og nedbemanning er krevende og vanskelig for dem som berøres. Samtidig er det nødvendig for å utvikle NRK til en mer fleksibel organisasjon som er i stand til å endre seg raskt. Her må også distriktsdivisjonen – som er NRKs bemanningsmessige største divisjon – bidra, skriver distriktsdirektøren i kronikken. (©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere