*Nettavisen* Økonomi.

NRK må kutte tross økt NRK-lisens

I neste års statsbudsjett øker NRK-lisensen med 25 kroner, mens regjeringspartiene opprinnelig ville fryse lisensen på dagens nivå. Likevel varsler rikskringkastingen kutt i antall årsverk.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) fikk heller ikke gjennomslag for en rekke av de andre grepene hun foreslo.

– Jeg registrerer at det ikke har blitt kutt i noe av det vi har foreslått, men det har blitt reversert noen kutt. Det er til å leve med, sier hun til Dagsavisen.

Forslaget om å la NRK-lisensen stå urørt ville ifølge rikskringkastingen ført til kostnadsreduksjoner på 300 millioner kroner. NRK ba om 73 kroner i økning. 2015-budsjettet betyr fortsatt kutt for NRK.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at økt lisens med 25 kroner vil føre til 50 millioner kroner mer enn det regjeringspartiene ville gi NRK. Det tilsier en økning på under 1 prosent.

– Denne økningen er antakelig den laveste noensinne. Våre utfordringer neste år blir ikke vesentlig endret, og det endrer ikke vårt behov for å redusere antall årsverk, sier han.

Behovet for å kutte 100 helårsverk betyr i realiteten at nær 200 årsverk må bort, siden ikke alle slutter i januar og sikrer en helårseffekt.

– Dette påvirker vår evne til å lage nye ting, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag