NA24.no

NRK sender fotball-EM

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Statskanalen har kjøpt ti kamper til sommerens fotballmesterskap.

NRK har kjøpt rettighetene til ti av sommerens kamper i fotball-EM i Polen og Ukraina, forteller NRK i en pressemelding.

Kjøpet av EM-rettighetene kommer etter en avtale med Canal Plus, og betyr at NRK, TV 2 og Canal 9 deler de 31 kampene i sluttspillet mellom seg.

NRK har også fulle nettrettigheter til de samme kampene i tillegg til radiorettigheter til alle kampene i mesterskapet, forteller kanalen i pressemeldingen.

Sommerens EM-sluttspill blir det første EM som vises på NRK siden år 2000.

Sporsredaktør Rune Haug er strålende fornøyd med å ha sikret seg de attraktive rettighetene.

- Vi er veldig glade for å ha fått i stand denne avtalen om fotball-EM. Etter at NRK av økonomiske årsaker ble nødt til å selge sin del av fotball-VM i 2010, er vi stolte over igjen å kunne tilby publikum topp internasjonal fotball fra EM. Ett av NRKs langsiktige, strategiske mål er nettopp å samle folket, og her spiller store sportsbegivenheter en viktig rolle sier sportsredaktør Rune Haug i pressemeldingen.

Rettighetssjef i NRK, Runar Østmo, forteller om positive forhandlinger med Canal Plus, og de i till

- Konkurransen om de mest attraktive internasjonale sportsrettighetene har blitt stadig tøffere, og vi er veldig fornøyd med å komme til enighet med Canal+ om EM 2012, sier Østmo.

NRK viser følgende kamper fra fotball-EM:
Nederland – Danmark (9. juni), Spania – Italia (10. juni), Danmark – Portugal (13. juni), Italia – Kroatia (14. juni), Hellas – Russland (16. juni), Portugal – Nederland (17. juni) og Italia – Irland (18. juni). 2 kvartfinaler i perioden 21. – 24. juni og 1 semifinale 27. eller 28. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere