*Nettavisen* Økonomi.

NRK-sjef til salgs

Under NRK-logoen annonserer Bernander at han selger sine tjenester.

24.01.07 17:58

Avtroppende NRK-sjef John G. Bernander annonserer at han om ikke lenge selger tjenester innen administrasjon, investeringer og ledelse.

I en pressemelding fra Norsk rikskringkasting melder den avtroppende NRK-sjefen at han tilbyr sine tjenester for salg om ikke lenge.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke problematisk
Den avtroppende NRK-sjefen synes ikke dette er problematisk og avviser at han bruker NRKs apparat til å markedsføre sine tjenester.

- Dette er ikke problematisk. Hvis du greier å lese hele meldingen står det at jeg har inngått en rammeavtale med Mosvold Shipping Ltd. Dette er ingen salgsplakat, sier Bernander til NA24.

Mosvold Shipping Ltd. er et holdingsselskap for ulike deler av Mosvoldgruppens engasjementer innen skips – og offshoresektoren.

- Vi sendte dette ut på NRK sitt offisielle brevark av praktiske årsaker, sier markeds- og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin i NRK til NA24.

Tilbyr tjenester
John G. Bernander annonsert før jul at han går av som sjef for rikskringkastningen formelt som 30. april. Onsdag ble det kjent at Hans-Tore Bjerkaas tar over skuten.

Bernander fikk onsdag markedsapparat i NRK-organisasjonen til å annonsere at han etablerer eget aksjeselskap i sin hjemby Kristiansand. Selskapet heter Tophdal.

- Selskapet skal tilby tjenester innenfor administrasjon, investeringer og ledelse, heter det i meldingen som ble sendt ut til alle i Journalist-Norge.

- Bernander har i dag orientert styret og bad meg å sende pressemeldingen om at han tilbyr sine tjenester i et eget aksjeselskap, sier Sandvin, han legger til at det var av praktiske årsaker og oppfattes ikke som problematisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Feil
Seniorrådgiver Hans Geelmuyden i PR-byrået Geelmuyden.Kiese sier dette ikke er en stor synd, men at det burde vært gjort fra Bernanders private e-mailadresse.

- Formelt sett kunne nok dette vært ordnet på en annen måte. Men jeg kan tenke meg hvordan Bernander har det på en slik dag. Men han burde sendt en slik annonsering fra en privat adresse, sier Geelmuyden til NA24.

Aktiv
Bernander har ikke ligget på latsiden etter at det ble kjent at han trekker seg. I november annonserte kjemikalieselskapet Eitzen Chemicals at han tiltrer som styremedlem i selskapet.

- Dette er et spennende verv, i en sektor jeg kjenner godt, sa han til NA24.

Bernander hadde som NRK-sjef ikke muligheten til å ta kommersielle verv, men søkte spesielt styret om dispensasjon å kunne akseptere et styresete i kjemikalie selskapet. Da han tiltrådte som NRK-sjef satt han også i Det Norske Veritas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.