*Nettavisen* Økonomi.

NRK skviser alle andre

Programledere Marte Stokstad og Per Sundnes. Ørland Hovedflystasjon var lørdagkveld MGPvert for tredje gang, da Melodi Grand Prix 2012 startet med konkurransens første delfinale. Foto: Ned Alley / Scanpix

Ingen andre er i nærheten av statskanalens helgedominans.

23.01.12 12:23

NRK fortsetter å dominere markedet også denne helgen med hele fire programmer over millionen.

Vi må helt ned til 18. plass for å finne første plass tilhørende en annen kanal.

Det er TV2, som med Håndballkampen Kroatia - Norge dro 479.000 seere og en andel på 26.6 prosent.

Se topp 20 på venstre side

«Ingen grenser» på NRK ligger fortsatt på første plass med 1.206.000 seere og en andel på 59.9 prosent.

Les også: Millionsuksess for «Ingen grenser»

- Liten tvil om at NRK har startet året veldig bra på mange av sine konsepter, men det er viktig å påpeke at ingen av de kommersielle kanalene startet sine satsninger før denne uken, slik at konkurransen har vært på et minimumsnivå. I tiden som kommer tror jeg NRK bli utfordret på mange dager og blant annet tror jeg TV2 med «The Voice» vil bite fra seg på fredager. I tillegg kommer «Berserk» på TVNorge til å levere gode tall. Dermed tror jeg ikke NRK klarer å holde alle disse gode tallene, dog virker det som det soleklare vinnerprogrammet denne våren går på NRK 1 og er «Ingen grenser», sa TV-ekspert Morten Wiberg i Carat til NA24 Propaganda forrige onsdag.

Melodi Grand Prix 2012 første delfinale fikk 1.024.000 seere og en andel på 62 prosent.

«Nytt på nytt» fikk 1.130.000 seere og en andel på 58.3 prosent.

- Ingen medier som samler like store grupper mennesker som tv, det er likevel viktig å peke på at de kommersielle kanalene ikke har startet for fullt med sine satsinger enda. Vi vil se høye seertall på NRK når det ikke finnes konkurranse mellom de store kanalene og tallene vil justeres i løpet av våren, sa Analysesjef i NRK,Kristian Tolonen til NA24 Propaganda forrige onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.