NA24.no

NRK tar oppvasken

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ledelsen lar de ansatte synge ut etter NA24s avsløringer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alle i barne-og ungdomsavdelingen sitter nå i møte med ledelsen for å diskutere NRKs bruk-og-kast menatlitet som ble avdekket etter at NA24 satte søkelys på bruk av midlertidig arbeidkraft i mediebransjen.

NA24 - din næringslivsavis

NRKs barne-og ungdomsavdeling ble trukket frem som spesielt berørt av fagforeningsledelsen, som fortviler over at den utstrakte bruken først og fremst går ut over de mange unge medarbeiderne i avdelingen.

- Møtet blir avholdt som følge av NA24s artikler og kommer på ledelsens initiativ. Vi visste ikke at det var så stor misnøye blant de ansatte, forteller kompetansesjef Knut Henrik Ytre-Arne.

Personalsjefen kommer ikke
På møtet kan de ansatte ifølge Ytre-Arne få komme med sin krittikk av forholdene, slik at ledelsen kan få greie på hvor konfliktnivået ligger. Øverste personalsjef i NRK, Bjørn Skrattegård, stiller etter det NA24 kjenner til ikke på møtet.

- Hadde det ikke vært en idé å få med Skrattegård?

- Han er informert om at møtet finne sted, men er ikke spesielt invitert, sier Ytre-Arne.

Han sier ledelsen på barne- og ungdom gjerne vil holde saken innenfor avdelingens fire vegger. Ytre-Arne forklarer den utstrakte bruken av midlertidig ansettelseskraft blant annet med satsingen på den nye Barne-TV kanalen NRK Super.

I gårsdagens artikkel kom det frem at Skrattegård ikke var klar over i hvilken grad de forskjellige avdelingene bruker midlertidige ansettelser.

- Tydelig overrasket ledelse
NA24 har de siste dagene blitt rent ned av henvendelser fra fortvilede NRK-medarbeidere også i andre avdelinger enn barne-og ungdom.

I går ble det avholdt et hastemøte i samarbeidutvalgmøte i barne-og ungdomsavdelingen mellom ledelsen og fagforeningen, etter at det ble kjent at rundt 80 av de 180 i avdelingen enten går på midlertidge kontrakter eller opererer som selvstendig næringsdrivende.

- Ledelsen var tydelig overasket over de høye antallet, sier fagforeningsleder Anne Wisløff.

Hun sier videre ar ledelsen var enig i at det på bakgrunn av det høye tallet burde vært flere med faste jobber på avdelingen.

NA24 får opplyst at den øverste lederen for Barne-og ungdomsavdeling, Kalle Fürst, er opptatt i et annet viktig møte i dag, og vil derfor heller ikke være tilstede på møtet der alle hans ansatte er invitert.

Kristopher Schau mot NRK
Allerede i 2003 beskyldte den meget profilerte NRK-medarbeideren og moromannen Kristopher Schau Kalle Fürst for å spolere et nytt program Schau var i ferd med å lage for NRK, som følge av at han kritiserte ledelsen for elendig personalpolitikk. Fürst har etter det flere kilder har uttrykt til NA24 styrt avdelingen med jerngrep i årtier, og av de mange NA24 har snakket med, er det svært få som tør å stå frem med navn i frykt for å få Fürst og den øvrige ledelsen på nakken.

En annen NRK-veteran som ikke har fått et nytt oppdrag etter at han kritiserte ledelsen, er Hans-Gunnar Skarstein. I mandagens artikkel i NA24 sa han følgende om ledelsen i statskanalen:

- Lederne omgir seg utelukkende med logrende håndslikkere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere