NA24.no

NRK tatt i ord

NRK får språkrefs av Medietilsynet.

I allmennkringkastingsrapporten fra Medietilsynet poengterer tilsynet med at det skal stilles strengere krav til NRK enn de kommersielle allmennkringkasterne. Det betyr at heller ikke NRK går fri av den årlige kritikken fra tilsynet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Innfrir ikke
I rapporten heter det blant annet at NRK ikke klarer innfri kravet om 25 prosent andel nynorsk i radio og fjernsyn.

«NRK innfrir ikke dette kravet verken i radio eller fjernsyn, og særlig er andelen i fjernsyn lav,» skriver tilsynet i rapporter.

Heller ikke NRKs tilbud til den samiske delen av befolkningen imponerer tilsynet. Her er likevel tilsynet atskillig mer fornøyd. Tilsynet skriver i sin rapport at NRK med sitt tilbud bidrar til å formidle og utvikle norsk og samisk kultur.

«Det bemerkes imidlertid fra tilsynets side at hyppigheten av samiske kulturprogram i fjernsyn synes å være noe lav.»

Burde reflektert
Medietilsynet har også registrert at NRK har lagt samisk barnetilbud til tv og språk-tilbudet til radio, dette gjør at NRK ikke leverer varene i begge kanalene, slik vedtektene forutsetter.

NRK får også tilsnakk fra Medietilsynet for å ikke ha et radiotilbud til ungdom i alderen 12 til 14 år.

«NRK redegjør heller ikke for enkeltprogram i NRKs øvrige radiotilbud (utenom P3) som er dedikert til å ivareta denne aldergruppen,» skriver tilsynet og slår fast at det ikke er et tilbud til denne aldersgruppen slik intensjonene i vedtektene er.

Tilsynet mener at NRK har enkelte program som bidrar til å ivareta vernet av nasjonale minoritetsgrupper, men Medietilsynet virker likevel ikke imponert over tilbudet.

«Medietilsynet mener imidlertid at NRKs programtilbud i 2006 i større grad burde reflektere mangfoldet av nasjonale minoriter i Norge.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere