NA24.no

NRK tatt med buksene nede

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lokalavis mente NRK stjal stoff og satte opp felle.

Og den fella gikk NRK Sogn og Fjordane rett i.

I lokalavisen Firdas liveoppdatering fra en fotballkamp la de med vilje inn en ikke-eksisterende mann som målscorer i sin livedekning. NRK Sogn og Fjordane fulgte opp med samme navn ti minutter etter. Da Firda rettet til riktig spiller rettet også NRK sin sak et par minutter senere.

- Vi har lagt masse ressursar i å utvikle og drive ei optimal teneste for lesarane våre, og så opplever vi at statskanalen utnyttar det på ein så primitiv måte. Hadde dei oppgitt kjelde og lagt ein link til vår teneste, hadde det vore i orden, seier sjefredaktør Jan Atle Stang i Firda Media til egen nettavis.

Distriktsredaktør Rolf Sanne-Gundersen i NRK Sogn og Fjordane avviser ikke at de henter opplysninger fra firda. nos liveoppdatering, men han avviser at de driver med simpelt stofftyveri. Han viser til at flere medier bruker livetjenester uten å oppgi dem som kilder.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til firda.no at de har laget en «flott felle».

- Det må være pinlig for dem å bli tatt. Jeg vil tro at NRK ville reagert på den amme måten, sier Kokkvold til Firda.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere