NA24.no

NRK-veteran nekter å slutte

NRK-veteran Åsulv Edland (bildet er tatt i 1999).
NRK-veteran Åsulv Edland (bildet er tatt i 1999). Foto: Ekroll, Anne Liv (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Åsulv Edland nekter å slutte i statskanalen fordi han ikke ble varslet slik som loven krever – selv om han nylig fylte 70 år.

– Jeg har underforstått visst at jeg skulle slutte 1. august. Men jeg har ventet på brevet, slik at det står svart på hvitt. Så dro jeg på ferie, og jeg fikk aldri noe brev, sier NRK-journalisten Åsulv Edland til VG.

NRK-profilen fylte 70 år 27. juli, og dermed var Edland i utgangspunktet klar for å takke for seg 1. august. Men under en ferietur til Gålå i Gudbrandsdalen møtte han en tidligere kollega som tipset ham om den relativt ferske regelen i arbeidsmiljøloven; nemlig paragraf 15-13a annet ledd som sier at Edland har krav på skriftlig varsel og at fratreden «kan tidligst kreves seks måneder … etter at varslet er kommet frem til arbeidstager», skriver VG.

Arbeidsgiver NRK mener imidlertid at Åsulv Edland har vært kjent med at han ikke skulle på jobb etter sommeren.

Ifølge programsjef Line Gevelt Andersen i NRK har det vært gjennomført avslutningsfest, avslutningssamtale og i tillegg til at Edland skal ha blitt tilsendt skriftlig sluttdato.

NRKs journalistlag gir Edland full støtte i saken ifølge VG.

Åsulv Edland var sist i medienes søkelys da han åpent innrømmet at han hadde gått på limpinnen på internett og gitt kriminelle full tilgang til nettbanken.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere