NA24.no

NRK Marienlyst: Marienlyst-eiendommen er på 85 mål og kan ifølge meglerhuset Akershus Eiendom oppnå en pris på mellom 1,1 og 2,1 milliarder kroner.
NRK Marienlyst: Marienlyst-eiendommen er på 85 mål og kan ifølge meglerhuset Akershus Eiendom oppnå en pris på mellom 1,1 og 2,1 milliarder kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

NRK vil selge Marienlyst-hovedkvarteret

NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen vil selge NRKs bygningsmasse på Marienlyst for å få råd til å bygge nytt kringkastingshus.

– Dette er ikke et moderne og framtidsrettet bygg. Vi driver et stort mediehus med helt spesielle behov. Da er det mest hensiktsmessig å bygge nytt, men hvis vi skal få dette til i løpet av åtte-ti år, så må vi ta tak i dette nå, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

NRK skal nå utrede mulighetene for enten å bli værende på Marienlyst, eller bygge nytt kringkastingshus et annet sted i Oslo.

– Det mest realistiske vil være å realisere verdiene her, for å finansiere et nytt bygg som kan ivareta NRKs langsiktige behov, sier Eriksen.

Marienlyst-eiendommen er på 85 mål og kan ifølge meglerhuset Akershus Eiendom oppnå en pris på mellom 1,1 og 2,1 milliarder kroner. Selvaag Bolig ser på dette som et av de mest attraktive boligområdene sentralt i Oslo og tror tomten kan gi plass til 1.200-1.400 boliger.

Samtidig står NRK-bygget på Byantikvarens gule liste over verneverdige kulturminner i Oslo, og deler av eiendommen er foreslått fredet, opplyser NRKs eiendomssjef Kjersti Nordtveit. Utfallet av prosessen rundt fredning av deler av eiendommen kan derfor føre til strengere rammebetingelser, mener hun. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere