NA24.no

NRK2 gjorde rent Jackson-bord

Foto: Dave Hogan/Getty Images
Sist oppdatert:
Men krangelen mellom NRK og TV2 Nyhetskanalen fortsetter.

TV2 Nyhetskanalen og NRK2 knivet tirsdag om seernes gunst i forbindelse med minneseremonien i forbindelse med Michael Jacksons bortgang.

NA24 - din næringslivsavis

- Beste noensinne
Nyhetskanalen hadde sin beste rating noensinne med 467.000 seere som så i 50 minutter i snitt.

- For oss er dette den høyeste målingen noensinne målt i antall og markedsandel, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV2 til NA24.

19 prosent av seerne
Selv om det ble ny seerekord for TV2 Nyhetskanalen kunne likevel NRK2 skilte med en utklassing.

246.000 personer fulgte hele sendingen fra start til slutt, noe som gav en rating på 19 prosent av seerne.

- Da var kanalen bare slått av moderkanalen NRK1. NRK2 hadde 40.000 flere seere enn TV2s hovedkanal, mens TV2 Nyhetskanalen hadde 36.000 seere eller 3 prosent i tidsrommet mellom 18.40 og 22.10 i går kveld. Det opplyser NRKs Kristian Tolonen i en e-post til NA24.

På det høyeste, melder NRK, var det 340.000 innom NRK2s sending, mens det var i underkant av 90.000 på TV2 Nyhetskanalens sending.

Kriger om seermåling
NRK og TV2 har imidlertid ulike beregninger av seertallene, og NRK opplyser at dersom TV 2s beregninger tas til grunn var det 818.000 seere innom NRK2 i tidsrommet mellom 17.00 og 23.00, mens 329.000 var innom TV2 Nyhetskanalen.

- At TV2Nyhetskanalen er ute med tall som tegner et bilde av langt større seertall hos dem enn de har, selv om de har høye tall sett mot seg selv normalt, syns jeg dessverre bare er forvirrende for markedet som normalt sett forholder seg til tall fra TV-metermålingen som relativt forståelige, skriver analysesjef Kristian Tolonen i NRK i en e-post til NA24.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV2 forklarer de ulike måtene å beregne på slik:

- Det handler om at vi måler som et nettsted. NRK plukker opp bestemte tidspunkt som passer de best, mens det som er viktig for oss er hvor mange som er innom oss i løpet av et døgn. Markedsratingen viser at TV2 Nyhetskanalen hadde markedsandel på 4 og NRK 2 hadde 10. I mitt hode betyr det at NRK 2 er dobbelt stå store som oss. Men uansett hvordan NRK og nyhetsredaktør Jon Gelius beregner dette er TV2 Nyhetskanalen en av verdens mest sette nyhetskanaler i forhold til nasjonale tall, sier Årsæther til NA24, og legger til:

- Det er all grunn til å gratulere NRK for disse tallene. Jeg synes det er veldig hyggelig at Jon Gelius i alle sammenhenger peker ut TV2 Nyhetskanalen som NRKs store konkurrent. Jeg tror det er en av årsaken til at vi vokser som vi gjør også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere