NA24.no

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Nærum skriver Donald Duck-historie

Sist oppdatert:
«Nytt på nytt»-kjendisen inn i neste Donald-blad.

Siden Hjemmet forlag ga ut det første norske bladet om Disneys Donald Duck i Norge i 1948 har innholdet i bladet stort sett vært laget av utenlandske tegnere og forfattere, med visse hederlige unntak.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

De nåværende utgiverne, Egmont forlag, er imidlertid i ferd med å endre litt på dette. De har i første omgang hentet inn Knut Nærum.

Nærum er kanskje best kjent for sin deltagelse i det humoristiske TV-programmet «Nytt på nytt», som har gått sin seiersgang på NRK på fredager i en årrekke, men har også hatt suksess som forfatter med romaner som «Døde menn går på ski». Nå har han også fått innpass i tegneserienes førstedivisjon.

Tok lang tid
- Som tegneserieentusiast har det vært utrolig spennende å bli enda bedre kjent med Andeby-universet. Det har tatt lang tid å gå fra idé til en ferdig historie, og jeg håper Donald-lesere der ute vil sette pris på det endelige resultatet, kommenterer Nærum i en pressemelding.

For lang tid har det tatt. Hele fire år er det siden Nærum begynte å skrive Donald-historien, som kommer på trykk i bladet som er i salg fra mandag 12. oktober. Årsaken er ikke bare skrivesperre fra Nærums side, men vel så mye de harde kravene fra Disney-konsernet.

- Å få den første historien godkjent i Disney-systemet har vært en lang prosess. Dette er trolig det trangeste nåløyet jeg har klart å tre meg selv gjennom, men det frister likevel til gjentakelse, sier Nærum, som lover flere Donald-historier.

- Neste blir kanskje morsom
- Neste gang klarer jeg kanskje til og med å skrive en historie som er morsom, fortsetter han på sedvanlig selvironisk vis.

Historien skal ikke bare komme i norske Donald-blader men vil bli oversatt og komme på trykk i hele 20 land, hvilket trolig er mer enn noen av Nærums romaner.

(saken fortsetter under bildet)

- Klassisk Donald-historie
Norges eneste Donald-tegner, Arild Midthun, står bak tegneserieformen av historien. Midthun har laget forsider for bladet siden 2004, og hadde sin første lengre historie på trykk i 2005.

- Samarbeidet med Knut Nærum i utformingen av denne historien har vært utrolig godt, og det har vært moro å jobbe med en så entusiastisk og profesjonell forfatter. Jeg mener resultatet har blitt en klassisk Donald-historie, som alle som er glade i Andeby kommer til å like, og jeg gleder meg til å jobbe mer med Nærum i tiden som kommer, sier Midthun i meldingen.

Vil ha flere nordmenn
Egmont Serieforlaget, som gir ut Donald-bladene i Norge, ønsker nå flere historier fra norske forfattere.

- Knut Nærum er kanskje den største tegneserieentusiasten blant norske forfattere, men vi vet at det er mange gode historiefortellere der ute, sier redaktør Marius Molaug i Donald Duck & Co.

Molaug utfordrer andre norske forfattere til å komme med ideer og forslag, og lover å ta dem med «hvis de passer inn i vårt Andebyunivers».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere