NA24.no

Ønsker ikke mediekonflikter

Klager på andre medier til PFU er uønsket av presseforbundet.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold ønsker ikke at mediene klager hverandre inn til PFU.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det ble i går kjent at Dagbladet klager inn Dagsavisen og VG for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.13 for manglende korrigering og punkt 4.14 for brudd på tilsvarsretten.

Les mer: Dagbladet i strupen på VG

– PFU har tidligere uttalt at medier, journalister og redaktører i større grad må tåle kritisk søkelys på seg fordi de har store muligheter til å ta til gjenmæle i spaltene, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold til Journalisten.no.

Han presiserer samtidig at alle i utgangspunktet kan klage til PFU.

– Det betyr at også medier kan gjøre det. Opprinnelig skulle utvalget ta stilling til konflikter mellom mediene. Men i dag er det primært til for alminnelige mennesker og folk som føler at mediene har begått urett mot dem. Og utvalget har gitt tydelig signal om at det er en fordel hvis mediene ordner opp i konflikter seg imellom på egen hånd, sier Kokkvold, og legger til:

– Men når Dagbladet nå har klaget, er saken akseptert og kommer til behandling. Vi har ikke grunnlag for eller mandat til å avvise den. I noen situasjoner er det riktig å få prøvd en sak, men da skal det være snakk om veldig grove overtramp, sier Kokkvold, uten å ville gå inn på om tilfellet Dagbladet hører til den kategorien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere