NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Ønsker svar fra Giske

Sist oppdatert:
Kaller departementets innblanding politisk styrt hastverksarbeid.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I et åpent brev til kultur- og kirkeminister Trond Giske stiller administrerende direktør i NRJ Norge, Richard Mazeret, syv spørsmål for det de omtaler som «politisk styrt hastverksarbeid resulterer i lite gjennomtenkt reprisebeslutning».

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

«Vedtaket etterlater en rekke ubesvarte spørsmål og utfordringer for alle søkerne, samt stor grad av usikkerhet knyttet til en ny søknadsprosess. Vi mener at kultur- og kirkeminister Trond Giske må avklare syv spørsmål knyttet til prosessen», skriver NRJ Norge.

Bakgrunnen skyldes at Kultur- og kirkedepartementet besluttet å lyse ut lokalradiokonsesjonene for 24/7-sendinger på nytt på grunn av at søkerne var blitt gitt ulik informasjon.

Kulturminister Trond Giske kom med sterk kritikk av eget tilsyn og sa at Medietilsynet hadde skapt forvirring ved å gi ulik informasjon til ulike søkere. Også Bente Klemetsdal i SBS Radio var tydelig på at det hadde versert forskjellig informasjon fra tilsynet.

Konklusjonen var at så lenge partene hadde fått ulik informasjon hadde ikke departementet noe annet valg enn å oppheve tilsynets tildeling og kjøre en ny søknadsrunde.

Nå lyser Giske ut konsesjonen i Stor-Oslo og Stavanger på nytt. Til sammen 20 konsesjoner blir lyst ut en gang til.

Les hele brevet her

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere