*Nettavisen* Økonomi.

NTB kjøper Riksnytt

NTB tar over Riksnytt fra Edda Media.

23.11.07 12:51

Riksnytt leverer radionyheter til nærmere 60 lokalradioer og eies av Edda Media. Fra nyttår gir Edda fra seg tjenesten og NTB tar over, skriver nyhetsbyrået i en pressemelding.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I praksis legger Edda Media ned den nasjonale nyhetstjenesten og NTB overtar merket og lanserer en forbedret nyhetstjeneste.

Som en del av avtalen blir Edda Media abonnent på nyhetstjenesten på vegne av sine lokalradioer.

- Vi vil bygge våre nyhetsleveranser for lokalradio på en ny forretningsmodell. I NTB vil denne tjenesten bli integrert med tilrettelegging av NTBs nyheter til ferdige produkter. Levering av radionyheter er en naturlig del av vår strategi. Vi ønsker å levere mest mulig innhold i flest mulig mediekanaler, tilrettelagt for kundens behov og ønsker, sier sjefredaktør/administrerende direktør Pål Bjerketvedt i NTB.

Radiosjef Jørn Johansen i Edda Media sier at lokalt innhold naturlig nok har hovedfokus for lokalradioene, men riksnyheter er fortsatt ønskelig og viktig.

- Nå skal vi betale for nyhetene fremfor å avgi reklametid. Dermed har også lokalradioene mulighet til å øke egne reklameinntekter. Det tror vi er en sunnere forretningsmodell, på linje med hva som er vanlig for andre medier som aviser og nettsteder, sier Johansen.

Riksnytt har gått med driftsunderskudd i flere år.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag