Null utbytte til tross for rekord

Aksjonærene får ikke noe utbytte for 2008 i EDB Business Partner.

04.02.09 08:43

EDB Business Partner slår til med ny omsetningsrekord i fjerde kvartal 2008. Aldri tidligere har selskapet hatt en høyere omsetning.

NA24 - din næringslivsavis

I fjerde kvartal økte driftsinntektene til 2.145 millioner kroner fra 1.685 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler (EBITA) steg i samme periode til 193 millioner kroner fra 173 millioner kroner i fjerde kvartal 2007.

Analytikerne forventet at EDB skulle legge frem driftsinntekter på 2.079 millioner kroner og et driftsresultat før amortisering av immaterielle eiendeler på 173 millioner kroner, viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Det ordinære driftsresultat økte med en million til 148 millioner kroner. I samme periode falt resultat før skatt til 40 millioner kroner fra 114 millioner kroner etter at finanskostnadene økte.

Konsensusforventningene tilsa at resultat før skatt skulle havne på 31 millioner kroner.

- Jeg er godt fornøyd med at vi tar markedsandeler i et kvartal preget av usikkerhet i internasjonal økonomi, samtidig som vi opprettholder tilfredsstillende lønnsomhet. Ved inngangen til 2009 har vi en ordrereserve på nærmere 12 milliarder som sikrer god visibilitet for selskapet, kommenterer konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner.

Til tross for dette velger styret i selskapet å foreslå at det ikke betales utbytte for 2008. Det skyldes kapitalsituasjonen i selskapet og den pågående finanskrisen.

Usikkerheten økte i fjerde kvartal og selskapet har sett klare tegn til svakere vekst innen konsulentmarkedet.

- Svak BNP-vekst i Norden og betydelig svekkede resultater for nordiske virksomheter gjør at IDC og andre analysebyråer venter nullvekst i IT-tjenestemarkedet i 2009. EDB overvåker markedssituasjonen nøye, og legger vekt på at selskapet raskt skal kunne tilpasse seg endrede markedsforhold dersom situasjonen tilsier det, skriver selskapet i sin resultatpresentasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag