NA24.no

Ny app planlegger reiser for hele landet


NSB har samlet reisedata for tog, buss, ferge, T-bane og trikk i alle landets fylker i en ny app.
NSB har samlet reisedata for tog, buss, ferge, T-bane og trikk i alle landets fylker i en ny app. Foto: NSB
Sist oppdatert:
- Denne portalen er den eneste du trenger, sier Kristin Janson i NSB.

Fredag lanserte NSB tjenesten tidr.no, en nasjonal reiseplanlegger for tog, buss, ferge, T-bane og trikk i alle landets fylker.

- Vi har bygget tidr.no for å kunne levere en konkurransenøytral reiseplanlegger for hele landet, sier Kristin Jansson, ansvarlig for digital utvikling i NSB Persontog til Nettavisen.

Gratis og uten reklame
Den nye appen og nettportalen skal gjør det enkelt å planlegge kollektivreiser uansett hvor du er i Norge. Den gir blant annet alternative ruter ved driftsforstyrrelser og er kostnadsfri og uten reklame.

- Det finnes mange regionale reiseplanleggere og planleggere for ulike operatører, men tidr.no er den eneste som samler all reiseinformasjon. Dette er den eneste appen du kommer til å trenge, sier Janson.

NSBs digitale reiseplanlegger koordinerer strekninger og tidsinformasjon fra tog, buss, ferge, T-bane og trikk i alle fylker. Tjenesten er basert på offentlig tilgjengelig data fra Norsk reiseinformasjon, og inkluderer også rutetider fra NSBs konkurrenter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NSB-tjenesten er så langt mest korrekt i Østfold.


- Det har vært viktig for oss at tjenesten skal være til glede for hele landets kollektivreisende, uavhengig av transportmiddel. Dessuten håper vi at Tidr kan spare den enkelte reisende for mye tid i planleggingsfasen, enten om du skal på forretningsreise til Stavanger eller planlegge dagligdagse gjøremål, sier Jansson

Kommet lengst i Østfold
Selv om tidr.no nå er tilgjengelig for alle landets kollektivreisende, gjenstår ennå arbeid med å få alle data og  ruteopplysninger på plass.

– Vi har kommet langt, særlig i Østfold som på mange måter representerer Kollektiv-Norge i miniformat, og i tiden fremover blir tjenesten tilgjengelig fylke for fylke frem mot 2017, forteller Jansson, som gjerne ser at brukerne sender inn tilbakemeldinger på tjenesten, avslutter Janson.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett tidligere i år meldte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at regjeringen ønsker å starte arbeidet med en ny nasjonal portal for kollektivtransport.

Janson understreker at tidr.no er et prosjekt NSB har startet på eget initiativ.

Har du innspill til hvilke funksjoner NSBs reiseplanlegger skal inneholde? Si din mening i kommentarfeltet.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere