NA24.no

Ny årsbeste på børsen

Sist oppdatert:
Solen skimtet gjennom gråværet i hovedstaden.

For tredje dag på rad ble det oppgang på Oslo Børs. Sprek oljepris og stor interesse for solenergiselskapet REC ga børsrekorder.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen på Oslo Børs ble løftet 1,36 prosent til 285,61 poeng og dermed til årets høyeste sluttnotering. I løpet av dagen ble det satt flere rekorder. Blant annet lyder årets beste notering på 289,19 poeng for hovedindeksen.

Strålte på børsen
REC varsler at de nå har kommet med en restruktureringsplan for gjelden. Det innebærer nye lånevilkår og opptak av flere milliarder i obligasjonsgjeld. Det gjør det også nødvendig å hente inn frisk kapital fra aksjonærene i form av en aksjeemisjon. Normalt snur aksjemarkedet ryggen til selskaper på jakt etter ny kapital, men for REC sin del betyr dagens tiltak at de fjerner noe av usikkerheten knyttet til den finansielle situasjonen som har lagt en demper på aksjekursen.

De største aksjonærene har sagt at de er med på emisjonen som også er garantert fulltegnet. Totalt skal REC hente mellom syv og ni milliarder kroner hvorav fire milliarder kroner skal skje gjennom en rettet emisjon

- Var dere presset til å gjøre dette nå?

- Absolutt ikke. Dette gjøres mer som en buffer i disse usikre tidene, sier IR-sjef Jon André Løkke i REC til NA24.

Les mer: Solkjempen må på pengejakt og Tror solbunnen er nådd

REC-aksjen ble løftet hele 14,73 prosent til 76 kroner, og ble også den mest omsatte aksjen.

Det var også god fart i Schibsted som steg 12,37 prosent til 66,30 kroner. Mediekonsernet er også på pengejakt og skal hente 1,3 milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oljeprisen ned
Oljeprisen ble presset noe ned etter at det kom nye skuffende boligtall fra USA. Boligbyggingen falt overraskende i april sammen med antall byggetillatelser. Dette er en svakere utvikling enn hva tidligere boligtall har vist i det siste. President Barack Obama har også kommet med forslag for å heve kravene til hvor effektive bilene skal være i fremtiden.

Ved råvarebørsen i London ble kontraktene på nordsjøolje med levering i juli omsatt for 57,85 dollar per fat da Oslo Børs stengte. Tidligere på dagen ble kontraktene omsatt for like under 60 dollar per fat.

StatoilHydro endte til slutt opp 0,15 prosent til 137,50 kroner. Partneren Dana Petroleum melder at det er gjort et funn av olje i Fulla-lisensen. Ifølge Dana Petroleum er det påviste reservene nå på 60 til 105 millioner fat oljeekvivalenter. StatoilHydro er operatør med 50 prosent av lisensen, mens Det norske oljeselskap har 15 prosent.

Les mer: Fant mer i Fulla

Aksjekursen i Det norske oljeselskap steg 1,84 prosent til 55,25 kroner.

Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 9,3 milliarder kroner på Oslo Børs. Det er godt over mandagens nivå, og over snittet de siste ukene. REC ledet an med 2,57 milliarder kroner, og slo dermed StatoilHydro der det ble omsatt aksjer for 1,86 milliarder kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere