*Nettavisen* Økonomi.

Ny avsløring i finansskandalen

Politiet går til aksjon mot en ny trader i storbanken Societe General.

12.03.08 14:12

Den franske storbanken Societe Generale har vært mye i media i forbindelse med skandalen rundt traderen Jérôme Kerviel. Ifølge ledelsen kostet Kerviel banken et tap på utrolige 4,9 milliarder euro (38,7 milliarder kroner), det største tradingtapet i bankhistorien.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge flere finansielle nyhetsbyråer skal fransk politi ha gjennomført en razzia mot den franske storbankens hovedkvartert onsdag. En ansatt skal også være i politiets varetekt.

Ifølge Bloomberg News skal arrestasjonen være del av «normal prosedyre» i forbindelse med etterforskningen rundt Kerviel.

Bud-spekulasjoner
I fransk media spekuleres det nå om at krisen i Societe Generale er så stor at finansselskapet blir kjøpt opp. Den franske avisen La Tribune skriver at BNP Paribas vil legge inn et bud på Societe Generale i mai.

Avisen benytter ikke-navngitte kilder i sin sak.

Parisbaserte Societe Generale har vært under oppkjøpsspekulasjoner siden januar. BNP Paribas, som er Frankrikes største bank, har tidligere meldt at de følger situasjonen hos konkurrenten nøye.

Bombe
Kerviel-saken slo ned som en bombe i finansnæringen over hele verden da den ble kjent tidligere i år. At en enslig ansatt kunne rote vekk så avsindig mye penger uten at det ble oppdaget i bankens fra før anerkjente risikosystemer ble sett på som umulig. Banken hadde da også tatt noen sviende tap på den amerikanske kredittkollapsen.

Societe Generale er en av de største og mest nyskapende bankene innenfor derivater. BNP Paribas, som nå muligens snuser på kriserammede Societe Generale, er en fusjon mellom de franske storbankene Banque National de Paris og Pariba. Den gangen de gikk sammen var det Societe Generale som knivet med Banque National de Paris om Paribas.

Societe Generale er frankrikes nest største bank etter nettopp BNP Paribas.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.