NA24.no

Ny beiler til Wavefield

Sist oppdatert:
Seismikkgiganten CGGVeritas vil nå forsøke seg på et Wavefield-oppkjøp.

Samme dag som de to tidligere fusjonskameratene Wavefield Inseis ASA og TGS-Nopec ASA har forlikt den bitre striden etter fusjonshavariet, er verdens ledende seismikkonsern CGGVeritas på banen med et frivillig bud på Wavefield.

NA24 - din næringslivsavis

CGGVeritas vil legge frem et bud på 1 ny CGG-aksje for syv aksjer i Wavefield. Ifølge en pressemelding fra CGGVeritas så ønsker styret i Wavefield budet velkommen. AKsjonærer som sittrer med 25,3 prosent av aksjene skal allerede ha gitt forhåndsaksept, blant annet hovedaksjonær Sector Asset Management. Budet er betinget 85 prosents aksept fra Wavefield-aksjonærene.

- CGGVeritas er velplassert for å gire Wavefields ressurser og ekspertise til å utvikle teknologisk lederskap over den fulle bredde av geologiske tjenester og utstyr. Budet vil skape en enda sterkere global leder innen den geologiske bransjen og gi driftsmessige og kommersielle synergier som vil være fordelaktig for både Wavefields og CGGVeritas-aksjonærer. sier styreleder Anders Farestveit i Wavefeld i en kommentar.

På en dollarkurs på 6,82 kroner og siste sluttkurs i CGGVeritas så tilsvarer budet en Wavefield-kurs på 16.15 kroner per aksje. Wavefield-aksjen endte fredag på 12.15 kroner på Oslo Børs. Det gir en premie på 31 prosent. .

Sist aksjen ble handlet på tilsvarende kursnivåer var ved månedsskiftet september/oktober. Aksjen har i likhet med resten av aksjemarkedet fått mye juling etter den tid.

Budgiver CGGVeritas er resultatet av fusjonen mellom franske CGG og amerikanske DGC Veritas som ble fremforhandlet i fjor. Konsernet kniver med Schlumberger eide Western Geco om å være største i verden på seismikktjenester offshore.

Det er ventet at budet vil foreligge omkring 24. november. CGGVeritas er ntoert i både Paris og New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere