*Nettavisen* Økonomi.

Ny Bergen Group-datter konkurs

Bergen Group Hanøytangen begjærer oppbud.

25.09.15 09:05

Styret i Bergen Group Hanøytangen AS, et datterselskap av Bergen Group, har vedtatt å begjære oppbud.

Senest i forrige uke ble det begjært oppbud i Bergen Group Skarveland.

Begjæring blir levert Nordhordland Tingrett i dag 25. september 2015, skriver selskapet i en børsmelding.

Der vises det til at selskapet over tid har opplevd en anstrengt likviditetssituasjon grunnet manglende oppgjør av sluttregningen fra riggprosjektet Borgland Dolphin som ble avsluttet i 1. kvartal 2015.

Mot riggeier ble voldgift innledet 28. august i år, men tvisten vil bli ikke bli behandlet før i 2. kvartal 2016, skriver selskapet.

- Styret i selskapet har sammen med sine rådgivere og ressurser i konsernet lagt ned et omfattende arbeid med sikte på å få til en stand still avtale i påvente av sluttoppgjør fra riggeier. Dette arbeidet har fortsatt også i perioden etter rettsmøtet den 8. september 2015, hvor behandlingen av konkursbegjæringen fra Radøygruppen mot selskapet ble utsatt til 28. september 2015.

Enkelte kreditorer har imidlertid motsatt seg en slik avtale.

- En utenrettslig ordning antas derfor ikke å få tilstrekkelig oppslutning. Det har blitt vurdert å begjære gjeldsforhandlinger, men i lys av kreditorenes holdning og forliggende konkursbegjæring mot selskapet, har Bergen Group ikke funnet dette hensiktsmessig, skriver Bergen Group.

Styret i Bergen Group Hanøytangen «anser at vilkårene for å begjære konkurs foreligger i henhold til konkursloven», heter det videre.

Bergen Group Hanøytangen har ingen fast ansatte, etter at virksomheten i selskapet ble solgt til Semco Maritime i mai i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.