NA24.no

Ny bilkjempe får krisemilliarder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Skal hindre at Chrysler kjører utfor stupet.

Den amerikanske bilgiganten Chrysler mottar nå fire milliarder dollar i et brulån, om lag 28 milliarder kroner etter dagens kurs, fra det amerikanske finansdepartementet. Dette lånet skal ha være helt nødvendig for at selskapet skal kunne fortsette driften, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Bilkjempens toppsjef Bob Nardelli sier i en uttalelse at lånet gjør at selskapet kan fortsette å restruktureres samtidig som de jakter på å få utviklet energisparende biler i høy kvalitet som kundene ønsker å kjøpe.

De amerikanske bilkjempene kan ikke kjøre videre dersom kontantene faller under visse summer. For Chryslers del, hvor 81 prosent av selskapet eies av Cerberus Capital Management LP, befant de seg nå i nærheten av minimumsmengden med kontanter de trenger – anslått til 2,5 milliarder dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Chrysler, som i motsetning til Ford og GM ikke er børsnotert, hadde i utgangspunktet bedt myndighetene om syv milliarder dollar, tilsvarende det de anslagsvis må betale sine underleverandører hver 45 dag.

Chrysler får nå pengene etter at GM mottok en tilsvarende mengde tidligere i uken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere