NA24.no

Ny biotek-lov skaper strid

Regjeringen kan vente seg kamp fra opposisjonen på Stortinget under revisjonen av bioteknologiloven.

Mandag la regjeringen fram sitt forslag til ny bioteknologilov. Her går regjeringen inn for å tillate forskning på overtallige befruktede egg, herunder stamcelleforskning. Videre vil regjeringen åpne for såkalt preimplantasjonsdiagnostikk, det vil si genetisk undersøkelse av befruktede egg før de settes inn i livmoren. Dette er metoden som åpner for at barn kan fødes som donorbarn for å redde alvorlig syke søsken som trenger stamcelletransplantasjon. Det var dette det sto strid om i Mehmet-saken .

- Vil ikke være sinker
- Vi mener det er uriktig at Norge skal være sinker på forskning på sånne områder, uttalte helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad til TV 2 Nyhetene i dag.

- Det svakeste ledd
Men KrF varsler kamp om bioteknologiloven.

- Dette er som å stemme ut det svakeste ledd, sier stortingsrepresentant Line Henriette Holten Hjemdal (KrF) ifølge TV 2 Nyhetene.

Ballo sier nei
Og heller ikke regjeringspartiene kan regne med ro i rekkene hos sine egne på Stortinget i denne saken.

- Personlig vil ikke jeg støtte det å skape et vevsmessig likt individ som skal fødes for å hjelpe et annet. Et barn skal ikke være underordnet et annet, sier Olav Gunnar Ballo (SV) til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere