NA24.no

Ny boligskuffelse i USA

Foto: SEAN MASTERSON (Scanpix)
Sist oppdatert:
Prisene falt mer enn ventet i mars.

Boligprisene i de 20 største byområdene i USA falt med 18,7 prosent i mars sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser statistikk fra S&P Case-Shiller.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Sammenlignet med måneden i forveien var nedgangen på 2,1 prosent.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at boligprisindeksen ville vise en nedgang på 18,4 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi venter at den amerikanske nasjonale Case-Shiller boligprisindeksen falt med 17,8 prosent på årlig basis i 1. kvartal, mot et fall på 18,2 prosent på årlig basis i 4. kvartal i fjor, skriver Steinar Juel, sjeføkonom i Nordea, i dagens morgenrapport.

- Ifølge prisindeksen til Det føderale boligkontoret (FHFA) steg boligprisene i januar og februar i forhold til månedene før. FHFAs indeks omfatter imidlertid bare boliger finansiert av de statlige boligbankene Freddie Mac og Fannie Mae. Likevel tyder FHFA-indeksen på av nedgangen i boligmarkedet er i ferd med å avta. Fortsatt er det et så stort utbud av boliger på markedet så prisene vil kunne falle med ytterligere 10-15 % før det er helt slutt, fortsetter Juel.

Når det gjelder de 10 største byene falt boligprisindekse med 18,6 prosent sammenlignet med februar i fjor og 2,1 prosent sammenlignet med januar i år.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere