*Nettavisen* Økonomi.

Ny børs i Norge

Foto: Nordic Growth Market

Etablerer handelssted spesielt tilrettelagt derivater.

12.05.11 11:06

I dag introduseres en ny børs i Norge for investeringsprodukter. Nordic Derivatives Exchange (NDX) blir den viktigste markedsplassen for norske investorer som ønsker å handle med derivater og andre finansielle instrumenter.

NDX drives av den svenske børsen Nordic Growth Market (NGM) og er i dag den ledende markedsplassen i Norden for investorer som ønsker å handle med børshandlende investeringsprodukter som warranter, mini futures og ETN-er.

- Norge har fra før en rekke forskjellige børser for ulike produkter. Det finnes handelsplattformer for aksjer, fisk og strøm og med åpningen av NDX Norway får Norge et handelssted som er spesielt tilrettelagt derivater, sier Tommy Fransson, sjef for NDX, i en melding.

Boerse Stuttgart
Eieren bak denne nye handelsplattformen er Börse Stuttgart Holding, operatør av Europas ledende børs for børshandlende investeringsprodukter. Over 500.000 finansielle instrumenter handles på denne børsen som er i dag Tysklands ledende børs for private investorer.

- Å være en del av Europas ledende aktør innenfor dette segmentet gir oss stor styrke og tilgang til bred erfaring fra det markedet som ligger absolutt lengst fremme i utviklingen, sier Roger Peleback, CEO i NGM.

Massiv vekst
Så vel nordiske aktører som Nordea og internasjonale banker som Citigroup, Commerzbank og Royal Bank of Scotland er i dag store tilbydere av produkter på NDX og har bidratt til et marked som er svært raskt voksende i Norden og resten av Europa.

- Vi regner med at det innen kort tid vil komme tilbud overfor det profesjonelle investormarkedet fra et flertall nye utgivere av ulike investeringsprodukter på denne handelsplattformen i tillegg til de vi lanserer i dag, sier Tommy Fransson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.